Zavřít reklamu

Apple naďalej pokračuje s minimalizáciou a presunom do oblakov. Zatiaľ čo doteraz mal užívateľ k dispozícii možnosť sťahovať si trailery zo služby iTunes Movie Trailers zadarmo v tej najvyššej kvalite, spoločnosť sa zrejme hodlá túto možnosť zrušiť a obmedziť tým službu Movie Trailers iba na streamovanie obsahu. Aj keď dnes nie je známe, prečo sa tak deje, spoločnosť sa týmto krokom zrejme pripravuje na zmenu v oblasti svojej Apple TV, ktorá by sa potenciálne mohla objaviť už na tohtoročnej WWDC ako jeden z nových produktov.

Pokiaľ sa pozrieme na trailery, zdá sa, že množstvo trailerov, ktoré boli nahrané na servery v priebehu tohto týždňa, už neobsahujú možnosť stiahnutia do PC v akejkoľvek kvalite vrátane 1080p HD. Popri zmazaniu možnosti u nových trailerov však Apple ruší možnosť sťahovania aj u starších klipov, vrátane upútavky filmu Monsters University, ktorý bol zverejnený 20.6.2012. Paradoxom je, že trailer pre film Disney Planes, ktorý vyšiel 17.5.2013, je naďalej možné stiahnuť v akejkoľvek kvalite vrátane 1080p HD.

Nie je známe, prečo sa tak deje, čoskoro sa však môžeme od Applu dozvedieť ďalšie detaily. Jednou z teórií je, že Apple potrebuje na serveroch tejto služby uvoľniť priestor pre budúce trailery, čo bude mať za následok postupné obmedzenie dostupnosti trailerov v niekoľkých rozlíšeniach. S postupne narastajúcim množstvom produktov s Retina displejom je možné, že sa Apple rozhodne ponechať na svojich serveroch iba trailery v 480p, prípadne 720p HD kvalite.

gatsby

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.