Zavřít reklamu

Hoci najväčšou zmenou systému iOS 7 by mal byť úplne nový dizajn užívateľského prostredia, je priam nezmyslené myslieť si, že sa bude jednať o jedinú zmenu, ktorú tento systém prinesie. Zatiaľ čo doteraz sme sa zväčša len my pozerali na to, čo by mohol budúci iOS priniesť, dnes sa nám naskytajú jedny z prvých oficiálnejších informácií, ktoré môžu prekvapiť mnohých užívateľov. Zatiaľ čo my očakávame vylepšený multitasking pre iPad a alternatívu služby Power Nap, Apple má v pláne integrovať do systému služby Flickr a Vimeo.

Svojim spôsobom by tak spoločnosť splnila jeden z prvých bodov našich očakávaní, keďže v našom článku Co očekávame od iOS 7 sme priniesli zmienky aj o väčšej integrácii sociálnych sietí. Integrácia služieb Vimeo a Flickr by však mala zmysel najmä preto, že užívatelia by mohli začať nahrávať svoje videá zo systému priamo na Vimeo miesto YouTube, ktorý bol neodmysliteľnou súčasťou systému iOS, dá sa povedať, doteraz. Aj keď sa Apple totiž rozhodol zmazať vstavanú YouTube aplikáciu z prostredia, naďalej je možné nahrávať videá na YouTube. Možnosť nahrávania videí na Vimeo by podľa interných informácií mala byť alternatíva práve pre spomínaný YouTube, pričom táto funkcia by mala v systéme jestvovať naďalej. Omnoho väčší význam však v našom regióne naberá integrácia služby Flickr. Apple totiž už niekoľkokrát v minulosti zdôraznil, že práve na sieti Flickr je najviac fotografii zachytených na telefónoch iPhone, a teda môžeme povedať, že sa jedná o pomerne logický krok.

vimeo-flickr

Flickr je okrem toho už dnes súčasťou aplikácie iPhoto a systému OS X Mountain Lion, a preto niet divu, že sa jeho integrácie dočkáme aj v systéme iOS 7. Narozdiel od desktopu sa však bude jednať o hlbokú integráciu služby do systému. Podľa informácii by však mal Apple integrovať tieto dve nové služby aj v systéme OS X 10.9, ktorého prototyp nesie pomenovanie Cabernet. Zdroje však vravia, že sa v súčasnosti jedná len o raný prototyp kódu a nie je preto vylúčené, že sa tieto dve služby stanú súčasťou systému iOS neskôr. Opakoval by sa tým pádom scenár z roku 2010, kedy Apple odstránil Facebook z iOS 4. O tom, či sa tak stane aj tento rok, nám však už viac povie samotný Apple na konferencii WWDC 2013, ktorá začína 10. júna/června 2013.

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.