Zavřít reklamu

Server mobileaks.nl zveřejnil informace od svého zdroje, který se údajně dostal k detailnímu popisu iPad mini 2. generace. Server mobileaks.nl se specializuje právě na zveřejňování informací o doposud nezveřejněných telefonech a tabletech a jeho zdroje jsou obvykle spolehlivé. Přesto je jen těžko možné potvrdit nebo vyvrátit pravost níže uvedených informací. Níže proto popisujeme vše, čemu věříme a co naopak považujeme za nedůvěryhodné. Podívejte se tedy sami na to, co by podle informátora měl iPad nabídnout a co naopak nepovažujeme za příliš pravděpodobné. Podle informátora nabídne Apple u iPadu mini 2. generace následující specifikace.

  • 7,9 palcový displej Retina
  • 2048 x 1536 pixelů
  • 324 ppi
  • Apple A6X procesor
  • 8,0 megapixelový fotoaparát
  • 2,0 megapixelový fotoaparát na přední straně
  • 16, 32, 64 GB vnitřní paměti
  • Tloušťka 7,5 mm

Když to vezmeme pěkně odzadu, měl by být nový iPad mini o 0,3 mm tlustší, než jeho současná generace, ta totiž nabízí tloušťku pouze 7,2mm. K větší tloušťce zařízení dojde pravděpodobně nejen díky využití Retina displeje, ale také díky větší baterii, která dokáže nabídnout i při výkonnějším hardware minimálně stejnou životnost na jedno nabití, jakou nabízí iPad mini první generace. Co se kapacity týká, ta zůstává stále stejná a ukazuje se, že Apple skutečně nabízí iPad mini se 128GB pouze jako něco nadstandardního pro lidi, kteří paměť využijí při své práci, nikoli jako něco, co se stane běžnou součástí iPhone 5s nebo dalších iPodů a iPadů.

Čemu bych osobně nevěřil je použití 2,0 Mpix kamery na přední straně iPadu, přece jen takovou kameru nenabízí ani iPhone 5, který má pouze 1,2Mpix kameru pro Facetime hovory. Zadní kamera je také jen ovšem reálnější, Apple by totiž mohl použít kameru z pravděpodobně již končícího prodeje iPhone 4 a další zásoby tak přesunout do iPadu. Procesor Apple A6X nabídne samozřejmě dostatečný výkon a to nejlepší co Apple v současné době nabízí, lepší procesor tedy bude mít pravděpodobně jen iPhone 5S, samozřejmě co se iOS produktů týká.

Zajímavostí je hustota displeje, iPad mini 2. generace by měl totiž nabídnout rozlišení 2048×1536 pixelů, které při velikosti displeje 7,9″ nabídne hustotu 324 pixelů na jeden palec. To je jen o dva pixely méně, než kolik nabízí iPhone 5. Pro zajímavost je to však o téměř 60 pixelů na jednom palci více, než kolik nabízí iPad s 9,7″ displejem a Retina rozlišením. iPad mini 2. generace tedy s Retina rozlišením nabídne stejnou kvalitu zobrazení jakou disponuje iPhone 5. Zdroj poslal serveru také render, který je vytvořený na základě jeho informací o designu a který bohužel jeden český server již stihl označit za oficiální fotografii iPadu mini 2. generace.

Render-iPad-Mini-2

*Zdroj: mobileaks.nl

Dnes nejčtenější

.