Zavřít reklamu

I v momentě kdy se po několika letech stal zázrak a mobilní operátoři dostali rozum, což ve výsledku znamená, že máme hovory již jen dvojnásobně dražší než v okolních zemích EU, je stále problém s mobilními daty. Takzvané FUP limity jsou v drtivé většině případů přísně omezeny a mnoho uživatelů má problém se do daného limitu dat vejít, což má za následek snížení rychlosti mobilního internetu na naprosté minimum, ve většině případu na 10Kb/s nebo 15Kb/s. Než se podíváme na to jak data co nejvíce šetřit, podíváme se nejdříve jak spotřebovaná data měřit. Samozřejmě k měření spotřebovaných dat nalezneme v iTunes App Store hned několik desítek aplikací, bohatě si však vystačíme přímo s operačním systémem iOS, který měření spotřebovaných dat taktéž zvládá.

Předem upozorňuji, že statistiky v iOS se týkají pouze využití mobilního internetu a takzvaných dat mobilní sítě, data přenesená přes Wi-Fi se tedy do statistiky nepočítají. Stejně tak musíte počítat s tím, že celkem pochopitelně obsahují statistiku pouze mobilní telefony iPhone a tablety iPad s 3G modulem. Pokud máte Wi-Fi iPad nebo iPod touch, statistiku využití mobilních dat v iOS nenaleznete.

Otevřete Nastavení – Obecné – Využití – Využití mobilní sítě. Zde vidíte přehledně zobrazen počet dat odeslaných a přijatých v rámci mobilní sítě, tedy data, která se vám počítají do FUP limitu. Pokud statistiku vynulujete pomocí možnosti Obnovit Statistiku vždy na začátku zúčtovacího období, máte tak jasný přehled nad tím, kolik dat jste již promarnili a kolik jich ještě zbývá.

IMG_5009
IMG_5008

Dnes nejčtenější

.