Zavřít reklamu

Apple uspořádal zasedání vrchních zaměstnanců společnosti, při kterém oznámil změny v programu AppleCare. Největší změnou je fakt, že zatím co dnes Apple v podstatě každý hardwarový problém řešil výměnou celého přístroje za nový, v rámci takzvané výměny swap modulu, což znamená, že je vám přístroj vyměněn za nový. Nyní však chce Apple začít čím dál tím větší počet problémů řešit pomocí opravy. Nyní již společnost začíná řešit problémy s reproduktory, home button, baterií a vibračním motorkem. V průběhu června se zákazníci dočkají také výměny kamery a v červenci se v Apple Store podaří vyměnit také tlačítko power button nebo základní deska a LCD panel.

Apple tak nově nebude měnit kus za kus ale přístroje se pokusí skutečně opravit. Společnost věří, že pomocí výměny vadných dílů a nikoli celého přístroje ušetří ročně jednu miliardu dolarů, což již není zrovna zanedbatelné číslo ani pro Apple. Je však otázkou, zda tím Apple v podstatě neříká, že jsou jeho produkty s operačním systémem iOS poměrně poruchové. Přece jen za jednu miliardu dolarů, když vezmeme průměrnou cenu produktu 500$, můžeme koupit rovnou dva miliony nových Apple iOS produktů. Navíc pro Apple nejsou náklady na výměnu tak vysoké, jako je prodejní cena produktu, lze tedy očekávat že průměrná výměna přístroje stojí Apple zhruba 300$, což znamená, že za jednu miliardu dolarů dokáže vyměnit až 3,3 milionů nových iOS přístrojů.

Apple taktéž podle informátora který si vzhledem k tomu že je aktivním zaměstnancem Apple nepřál být jmenován, změní celý současný AppleCare program. Podle serveru Appleinsider lze očekávat například 24/7 podporu prostřednictvím iMessages nebo například koupi jednoho programu pro všechny zařízení. V současné době je totiž nutné zakoupit AppleCare vždy pro každý produkt jednotlivě. Změny v programu AppleCare lze očekávat letos na podzim v USA.

applecare

*Zdroj: appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.