Zavřít reklamu

V novších verziách mobilného systému iOS sa objavila popri integrácii iCloudu aj možnosť automatického sťahovania zakúpených položiek v prípade, že je dané zariadenie prepojené so službou iCloud. Táto možnosť je však defaultne vypnutá a preto o nej nemusí vedieť každý používateľ. Samotná funkcia je v tomto prípade veľmi zaujímavá najmä v prípade, že daný užívateľ chce do svojho zariadenia okamžite stiahnuť hudbu z obchodu iTunes Store. Dnes si povieme, ako môžeme túto celkom užitočnú funkciu aktivovať.

Funkcia funguje v prípade iPhone, iPadu a iPod touch. Podmienkou je v neposlednom rade dostupné WiFi alebo mobilné internetové pripojenie, aby bolo možné do zariadenia stiahnuť súbory okamžite po ich zakúpení na inom prístroji alebo programe iTunes na počítači.

  1. Otvorte Nastavenia a vyhľadajte položku iTunes a App Store
  2. V podsekcii Automatické sťahovania aktivujte ľubovoľné funkcie:
    • Hudba
    • Aplikácie
    • Knihy

Nakoniec je potrebné na konkrétnom zariadení prihlásiť sa k svojmu Apple ID. Pokiaľ tak neučiníte, možnosť automatického sťahovania nebude možné v nastaveniach nájsť. Pokiaľ používate iPhone alebo WiFi + Cellular model iPadu, v sekcii iTunes a App Store sa objaví aj položka Použiť mobilné dáta. Pokiaľ túto položku zaškrtnete, získate možnosť automatického sťahovania súborov do vášho zariadenia cez mobilný internet v prípade, že nie je k dispozícii žiadna WiFi sieť. Toto má však svoje obmedzenia a v prípade aplikácii nesmie veľkosť sťahovanej aplikácie presiahnuť 50MB.

automaticke-stahovania

Dnes nejčtenější

.