Zavřít reklamu

Po tom, ako Apple získal svoj patent, podľa ktorého by bolo možné nakupovať skladby a obsah v iTunes Store aj v režime offline, zdá sa, že sa Apple naozaj snaží predviesť, ako by mohla budúcnosť nákupov v App Store vyzerať. Zahraničný portál Macworld totiž zistil, že Apple potichu začiatkom víkendu aktualizoval iTunes Store tak, aby bolo možné prostredníctvom mobilného zariadenia vykonať platbu populárnym spôsobom „Zaplať teraz, stiahni neskôr“.

I keď sa v súčasnosti jedná o veľmi obmedzenú možnosť, Apple nám predvádza, ako bude nakupovanie aplikácií a iného digitálneho obsahu v budúcnosti vyzerať. V súčasnosti je možné takýmto spôsobom na iTunes Store zakúpiť na slovenskom trhu filmy a veľké hudobné zbierky, v zahraničných obchodoch sa táto záležitosť týka aj filmových kolekcií a televíznych seriálov. Je tak možné, že už pri predstavení iOS 7 sa dočkáme predstavenia novej funkcie vrámci iTunes in the Cloud, ktorá nám umožní zakúpiť si hru na App Store a nechať ju stiahnuť do zariadenia neskôr, bez toho aby bolo najprv potrebné zaoberať sa otázkou voľného úložiska alebo potrebou vymazať aplikáciu už počas jej sťahovania.

Aby však bolo možné takúto možnosť použiť, používateľ musí na svojom prenosnom zariadení využívať iOS 6, alebo iTunes 11 na počítači s OS X alebo Windows. V takomto prípade sa objaví užívateľom na obrazovke dialógové okno, v ktorom si užívateľ vyberie, či chce obsah stiahnuť ihneď alebo neskôr. Apple tak môže definitívne vyriešiť problémy, ktoré užívateľov mohli strpčovať napríklad v čase, kedy sa nachádzajú na dovolenke a majú k dispozícii slabé internetové pripojenie, respektíve sú obmedzovaní FUP. Osobne sa mi toto rozhodnutie Applu veľmi páči, no v budúcnosti by som viac ocenil, keby sa Apple rozhodol predstaviť túto funkciu aj u App Store.

*Zdroj: Macworld

Dnes nejčtenější

.