Zavřít reklamu

Pokiaľ patríte medzi používateľov, ktorých zaujala siedma generácia prehrávaču iPod nano a rozhodli sa ju zakúpiť, ešte ani dnes nemusíte vedieť o niektorých skrytých funkciách, ktoré tento drobný produkt sprevádzajú. Aj keď sa spočiatku čakalo, že Apple u nového iPodu nano prinesie odľahčenú verziu operačného systému iOS, Apple sa nakoniec rozhodol dať prednosť osobitej verzii softvéru s kruhovými ikonkami, ktorý vychádza z menej známeho systému Pixo. Ten Apple používa vo svojich iPodoch už od úplne prvého modelu.

My sa dnes pozrieme na štvoricu skrytých funkcií, o ktorých nemusí každý vedieť, no predsa sa v softvéri iPodu nano 7. generácie nachádzajú. Podobne ako v prípade iPod touch, ani používatelia ostatných iPodov nemajú možnosť zobraziť stav batérie v percentách. Toto je škoda najmä v prípade, ak vezmeme do úvahy, že niekedy neviete, koľko skladieb ostáva do úplného vybitia zariadenia. Pokiaľ sa preto chcete dozvedieť aktuálny stav batérie bez ohľadu na to, môžete tak učiniť nasledujúcim spôsobom:

  1. Otvorte Nastavenia – Všeobecné – Prístupnosť – VoiceOver
  2. Aktivujte funkciu VoiceOver a potvrďte rozhodnutie dvojklikom tlačítka Ok
  3. Kliknite na ikonku batérie

Hlasový systém vám v tomto prípade nadiktuje presný stav batérie v percentách, pričom tento istý krok funguje aj v prípade prehrávaču iPod touch. Ďalší trik sa týka zobrazenia úplného názvu skladby. Ako iste viete, iPod nano má značne menší displej ako zariadenia so systémom iOS a preto preň môže byť problematické zobraziť úplný názov skladby alebo albumu. Pokiaľ tak však chcete učiniť z akéhokoľvek dôvodu, v tomto prípade vám stačí vykonať nasledujúce kroky:

  1. Otvorte aplikáciu Hudba
  2. Švihnite prstom zprava doľava po názve skladby alebo albumu s dlhým názvom
DSCF3160

Dnes nejčtenější

.