Zavřít reklamu

Známy analytik spoločnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo, ktorý už od začiatku tohto roku upozorňuje na to, že by nový iPhone mal priniesť snímač odtlačkov prstov, dnes zverejnil ďalšiu správu týkajúcu sa nových zariadení tejto spoločnosti. Presnejšie sa analytik pozrel na prichádzajúcu piatu generáciu tabletu iPad, ktorá by podľa predčasne vyrobených obalov mala disponovať rovnakým dizajnom ako iPad mini, a teda by sme sa mohli dočkať užších strán po bokoch displeja.

Analytik vo svojej novej správe uvádza, že nová generácia 9.7-palcového tabletu iPad by mala byť o 15% tenšia ako minuloročné modely, ktoré boli nepatrne hrubšie v porovnaní s iPad 2. Hrúbka nového zariadenia by sa mala pohybovať na úrovni 7,5 až 8 milimetrov, čo sa odrazí aj na výraznejšom znížení váhy prístroja. Ten teraz bude až o 25% ľahší a jeho váha by sa mala pohybovať na úrovni 500 gramov. Kuo sa zároveň dostal do rozporu s predošlými špekuláciami, nový iPad by podľa neho mal disponovať úplne novým procesorom A7X, ostatné vlastnosti by však mali byť identické s októbrovou aktualizáciou iPadu a tablet by preto mal ponúkať 5-megapixelovú iSight kameru a prednú HD kameru. O výrobu procesorov A7X by sa mal postarať Samsung, ktorý by u nich použil úspornejšiu 28-nanometrovú technológiu.

Za tenkosťou zariadenia podľa neho bude stáť použitie technológie GF2, ktorú Apple využíva už v súčasnosti v prvej generácii iPad mini. Tenkosť sa však dotkne aj batérie, ktorej kapacita teraz bude asi o 25 až 30% nižšia, pohybovať sa bude na úrovni 8500 až 9000 mAh, pričom z hľadiska rozmerov bude o 15 až 20 percent tenšia, 7,5 až 8 milimetrov. Podľa výrobcu obalov by malo byť nové zariadenie ohlásené už v polovici Júna, v čase WWDC 2013, kde by mala spoločnosť Apple predstaviť varianty Black & Slate a White & Silver, identické so 7.9-palcovým iPadom mini.

macrumors-ipad5a

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.