Zavřít reklamu

Zdá sa, že v budúcnosti mobilné procesory Apple Ax, ktoré nájdeme vo všetkých iOS zariadeniach počnúc iPhone 4, nebude vyrábať ani Samsung, ani TSMC, ale Apple samotný. Spoločnosť totiž na svojej stránke s pracovnými ponukami zverejnila niekoľko pracovných ponúk, ktoré svedčia o tom, že Apple zrejme bude úplne sám pracovať na vývoji mobilných čipov vo vývojárskom laboratóriu na Floride, v meste Orlando. Nejedná sa navyše o jedinú pracovnú ponuku v tomto štáte, Apple už hľadal pracovníka, ktorý by sa tu podieľal na technológii odtlačkov prstov.

Tá by mala byť použitá údajne už v tohtoročnej vlajkovej lodi Applu, iPhone 5S. Spoločnosť AuthenTec, ktorá takéto technológie vyvíja a ktorú Apple minulý rok odkúpil, sa nachádza len približne hodinu od miesta, kde sa nachádza toto vývojárske stredisko. Skutočnosť, že by Apple mohol začať sám vyvíjať čipy a opustiť tak Samsung, by len dávala na pravde sérii tvrdení z minulého roku, podľa ktorých spoločnosť hodlá opustiť Samsung po sérii súdnych sporov.

Zaujímavo vyznie fakt, že práve v oblasti, kde Apple prijíma nových zamestnancov, sa nachádza ďalšia veľká spoločnosť dodávajúca komponenty pre Apple, spoločnosť Qualcomm. Procesory Apple Ax sú navyše SoC procesormi, ktoré v sebe zahŕňajú nielen logickú, ale aj grafickú jednotku. Práve týmito dvoma čipmi sa zaoberá osem nových pracovných ponúk, vďaka čomu je možné, že procesor Apple A7 bude vyrobený už Applom samotným.

apple-jobs

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.