Zavřít reklamu

Jednou z funkcií, na ktorú sme si mohli zvyknúť v ére pred prvým iPhone, bola pomerne rozšírená možnosť zvoliť si u každého kontaktu vo vašom adresári osobité zvonenie. Táto funkcia sa nachádza aj v systéme iOS, no nie každý o nej môže vedieť, a to aj napriek tomu že svoj iPhone používa už celkom dlhú dobu. Osobne som sa totiž k funkcii tiež dopracoval len v posledných dňoch a to úplnou náhodou v momente, kedy som so známym diskutoval práve o tom, či táto funkcia v iPhone existuje alebo sa jedná len o ďalší sen.

Ako som teda zistil, funkcia sa v telefóne naozaj nachádza a to prakticky priamo pred vašimi očami. Jedinou podmienkou však je v tomto prípade zrejme systém iOS 5 alebo novší.

  1. V aplikácii Telefón otvorte sekciu Kontakty a zvoľte ľubovolný kontakt
  2. Klepanite na tlačítko Upraviť v pravom hornom rohu obrazovky a v ponuke vyhľadajte položku Zvonenie
  3. Klepnite na pojem Predvolené a zvoľte zvonenie, ktoré chcete danej osobe nastaviť
  4. Keď budete hotoví s úpravami, klepnite na tlačítko Hotovo
vlastne-zvonenie

Apple sa navyše rozhodol používateľom prácu do budúcna uľahčiť a ihneď po tom, ako si u kontaktu nastavíte vlastné vyzváňanie, sa vám táto voľba objaví priamo na obrazovke s kontaktom, kde v budúcnosti môžete zvonenie zmeniť veľmi rýchlo. Behom upravovania ste si mohli všimnúť, že sa v tejto menšej sekcii možností nachádza aj možnosť zvolenia vlastného typu vibrovania či dokonca možnosť nastaviť vlastný zvuk textovej správy, ako aj vibrovanie pri príchode správy od tohto kontaktu. O tom, ako môžete vytvoriť vlastné vibrovanie v systéme iOS 6, sa môžete viac dočítať priamo tu. V prípade, že ešte používate iOS 5, prečítajte si návod Jak si v iOS 5 vytvořit vlastní vibrační vyzvánění.

Dnes nejčtenější

.