Zavřít reklamu

Server slavných novin Wall Street Journal informoval o snaze rozšířit spolupráci mezi společností Apple a Yahoo. Společnost Yahoo vedla dlouhou dobu boj s Googlem o pozici nejpoužívanějšího vyhledávače na internetu, jak tato bitva dopadla dnes ví každý z nás. Yahoo však svůj business nezabalilo a vedle toho, že patří mezi největší vyhledávače na světě, se soustředí také na řadu dalších služeb jako je kvalitní předpověď počasí, informace z trhů a další.

Zřejmě jste si ve svém iOS zařízeni všimli u aplikací počasí a akcie malé ikonky v pravém dolním rohu s písmenkem Y. Právě toto logo symbolizuje produkty společnosti Yahoo, které Apple používá ve svém operačním systému iOS. Společnost Apple využívá služeb Yahoo právě ve dvojici výše uvedených aplikací a Wall Street Journal nyní informuje o tom, že se chystá počet aplikací mnohonásobně rozšířit. Rozšíření se má týkat zejména sportu, zpravodajství a dalšího rozšíření informací z počasí a finančních trhů. Apple v současné době podle WSJ vyjednává s Yahoo o rozšíření integrace služeb do iOS.

Hlavní novinkou která by ze spolupráce měla plynout je zpravodajství, které by mohlo být nainstalované na každém iOS zařízení již přímo od samotného Applu. Problém je však v tom, že Yahoo samozřejmě nenabízí tolik jazykových mutací kolik samotný operační systém iOS a je tak otázkou, jak by se Apple vypořádal se zeměmi, ve kterých se nemluví anglicky. Yahoo má však Applu rozhodně co nabídnout a bude zajímavé sledovat, jak a především kdy, se dočkáme další integrace nových služeb přímo do iOS.

*Zdroj: online.wsj.com

Dnes nejčtenější

.