Zavřít reklamu

Čínsky server iLab Factory dnes na svojej stránke nezverejnil len fotku komponentu, ktorý by mal mať na starosti ovládacie prvky hlasitosti a vibračný motorček, ale taktiež sa na jeho stránke prednedávnom objavili aj fotky ďalších dvoch komponentov, ktoré predstavujú Home Button a prednú kameru prichádzajúceho iOS zariadenia. Aj keď nie je isté, či všetky komponenty prináležia lacnejšiemu iPhone alebo sa jedná aj o komponenty, ktoré už neskôr v tomto roku nájdeme v iPhone 5S, je veľmi pravdepodobné, že tieto komponenty sú skutočné a naozaj budú použité v budúcich zariadeniach. Možno aj v údajne pripravovaných hodinkách iWatch.

Nový flex kábel, ktorý spája tlačítko Home Button so základnou doskou zariadenia, sa totiž svojim tvarom výrazne odlišuje od tej, ktorú sme vám ukázali už v marci a vďaka jeho rovnosti nie je vylúčené, že sa jedná o komponent, ktorý by mohol byť súčasťou hodiniek iWatch, respektíve budúceho iPadu piatej generácie alebo iPadu mini s Retina displejom. Navyše samotný server upozorňuje, že tento kábel je značne dlhší od toho, ktorý sa ukrýval v tele iPhone 5 a tak sa skôr domnievame, že sa bude jednať práve o Home Button určený pre tablet, respektíve ohybné Apple hodinky. Tie by totiž podľa istého patentu mohli obsahovať interné súčiastky na jednom z koncov zariadenia, kde by sa zároveň nachádzali všetky potrebné diely pre jeho spojenie.

ilab_HB1

ilab_HB2

Ďalším komponentom, ktorý sa na čínskej stránke objavil, je kamera FaceTime. Server tak súdi podľa prítomnosti senzorov osvetlenia a blízkosti na flexibilnom kábli, ktorý ich spája s drobnou kamerou. Aj keď nie je známe, koľko megapixelov táto kamera ponúkne, očakáva sa, že bude schopná poskytnúť 720p HD obraz tak, ako tomu je už v prípade iPhone 5. Nový komponent je takmer identický tomu, ktorý nachádzame v iPhone 5, terajšom modeli jablčného telefónu. Zmena sa dotkla však aj ovládacích prvkov na strane zariadenia. Server totiž zistil, že po novom už definitívne opustíme kazové prepínače tichého režimu na telefónoch iPhone a miesto nich začneme používať ďalšie, tretie tlačítko na strane zariadenia. Existuje možnosť, že Apple chce týmto krokom nielen ušetriť užívateľov od opráv prepínaču, ale zároveň chce svojim používateľom poskytnúť možnosť zvoliť si, akú funkciu chcú mať vždy po ruke. WiFi spínač by predsa len nezaškodil, nie?

ilab_Camera1

ilab_Camera2

*Zdroj: MacRumors; iLab Factory

Dnes nejčtenější

.