Zavřít reklamu

Výrobní plán společnosti Blackberry se dostal na veřejnost prostřednictvím tweetu od serveru BB10Leaks a ukazuje, že se Blackberry, bývalé RIM, chystá v druhé polovině letošního roku představit tablet. Pro Blackberry to nebude první tablet který společnost uvede na trh, jistě si ještě vzpomínáte na Blackberry Playbook, který měl velké problémy především s počtem aplikací, které platformě chyběly a i přes veškerou snahu bývalého RIM, se nepodařilo Playbooku prosadit na trhu. Motivace ze strany Blackberry byla přitom značná, pokud jste naprogramovali funkční aplikaci, dostali jste tablet zdarma.

Na konci své snahy prosadit Playbook se již začal tento tablet rozdávat na konferencích společnosti Adobe nebo na keynote RIM zcela zdarma, ani to však tablet nezachránilo a jeho vývoj byl ukončen. V současné době ještě v ČR narazíte na několik eshopů, které tablet nabízí za průměrnou částku 7000Kč, což je částka, která konkuruje především Apple iPad mini. Nepovedený pokus zahltit trh vlastním tabletem Blackberry Playbook nakonec skončil tím, že společnost vykázala jen na Playbooku ztrátu téměř půl miliardy dolarů a měla co dělat aby problémy ustála.

Kanadská společnost se však podle uniklých informací chystá již v letošním roce, tedy konkrétně na jeho konci uvést na trh další tablet, který by měl být přímou konkurencí pro iPad. Pokud se podíváte na plán společnosti Blackberry, uvidíte, že produkty Z10 a Q10 již byly uvedeny na trh a zatím co Z10 spoléhá plně na dotykovou obrazovku, Q10 se snaží uspokojit zejména konzervativní uživatele platformy Blackberry a pisálky, kteří chtějí využívat hardwarovou klávesnici. V letošním roce nás však čeká ještě tablet s označením B10.

Plán neukazuje žádné detailní informace o jeho rozměrech, specifikaci nebo další informace, je však možné předpokládat, že se Blackberry tentokrát zaměří na velký 10″ tablet, který bude konkurovat 9,7″ iPadu Retina. Doplním, že platforma Blackberry se stala oblíbenou zejména v korporátní sféře, ve které si získala zákazníky díky bezpečnosti a způsobu komunikace, ve kterém je každá odeslaná a přijatá zpráva nebo email šifrována pomocí serverů Blackberry.

bb10-product-leak-130330

*Zdroj: twitter.com

Dnes nejčtenější

.