Zavřít reklamu

Napriek tomu, že iOS 6 oproti svojmu predchodcovi výrazne pokročil, ak sa naň pozrieme z hľadiska optimalizácie a funkcií, ešte stále v ňom pretrvávajú niektoré chyby, ktoré nemusia byť zrovna dvakrát príjemné. Podobný bug zažívam už niekoľko týždňov so svojim iPhone 3GS aj ja. U operátora mám aktivovaný mobilný internet, avška po každom update systému, ktorý sa môjho iPhone dotkne, dôjde k zmazaniu týchto nastavení. Keďže zrejme nie som jediný, ktorý tento bug u svojho telefónu so systémom iOS 6 pociťuje, rozhodol som sa, že dnes spíšem užitočný manuál, ktorý pomôže nielen poškodených užívateľov, ale aj nováčikov do tohto OS.

Samotná chyba sa stáva vždy pri update na novšiu verziu operačného systému iOS 6, bez ohľadu na to, či šlo o 6.0.1, 6.1, 6.1.2 či včera vydaný 6.1.3. Túto chybu som si samozrejme všimol až behom dňa v električke, kedy som chcel skontrolovať svoje RSS feedy. Hneď na úvod však upozorňujem, že kým ja tento problém u svojho iPhone 3GS zažívam, na iPhone 4S som túto chybu nezaznamenal. Taktiež je možné, že sa jedná len o chybu u konkrétneho operátora či operátorov, čo však nemôžeme v súčasnosti nijak potvrdiť ani vyvrátiť. Ako však túto chybu napraviť?

  1. Otvorte Nastavenia – Všeobecné – Mobilné / Nastavení – Obecné – Mobilní data
  2. Otvorte položku Mobilná dátová sieť / Mobilní datová síť
  3. Do položky APN v podsekcii Mobilné dáta zadajte slovo „internet“ alebo text, ktorý je stanovený vašim operátorom, pričom ostatné položky nechajte prázdne
    • V prípade, že chcete váš internet zdieľať s ďalšími zariadeniami, zopakujte postup o niekoľko riadkov nižšie, v sekcii Zdieľanie internetu.
  4. Jednoducho sa vráťte do predchádzajúceho menu, iPhone vami zadaný text ukladá automaticky
ios-internet

Dnes nejčtenější

.