Zavřít reklamu

Vyzerá to tak, že technologický svet žije tento rok hudbou a Apple či Google nie sú jediní, ktorí tak hodlajú učiniť. Zatiaľ čo títo dvaja giganti majú podľa doterajších správ v pláne priniesť užívateľom predplatné hudobné služby, sociálna sieť Twitter sa rozhodla prevziať štafetu od ukončenej služby iTunes Ping. Podľa správ serveru CNET známa sociálna sieť odkúpila hudobnú službu We Are Hunted a už v dohľadnej budúcnosti má v pláne vydať samostatnú aplikáciu Twitter Music, ktorá by si mohla získať desiatky miliónov priaznivcov, ako aj posunula konkurenčný boj Facebook – Twitter na novú úroveň.

Podľa osoby oboznámenej s obchodom by sa mala nová aplikácia objaviť na iOS App Store už do konca tohto mesiaca a užívateľom Twitteru by umožnila počúvať nielen hudbu od svetoznámych umelcov, ale zároveň by im umožnila počúvať hudbu neznámych autorov, o ktorých môžu mnohí ľudia počuť prvýkrát. Aplikácia by totiž mala priniesť integráciu populárnej služby SoundCloud a teda by užívatelia Twitteru získali možnosť nielen sledovať tweety svojich obľúbených interpretov, ale získali by tak aj možnosť bezplatne streamovať hudbu do svojich zariadení. Práve skutočnosť, že obe siete je možné používať bezplatne, môže ovplyvniť popularitu údajne pripravovanej služby iTunes On-Demand, ktorú by bolo možné používať za určitý poplatok. Na druhú stranu, užívatelia za tento poplatok získajú prístup k niekoľkým miliónom skladieb, ktoré sú na obchode iTunes Store dostupné.

hunted_610x457

Prečo by však Twitter spúšťal svoju vlastnú hudobnú službu? Sieť totiž už dávnejšie vytvorila profil @TwitterMusic poskytujúci užívateľom informácie o hudobnom dianí, pričom tento profil má v súčasnosti viac ako 2,3 milióna odberateľov. Toto číslo postačuje k tomu, aby sa aplikácia Twitter Music udržala niekoľko dní na prvej pozícii v Top sekcii, vďaka čomu by bolo len veľmi ťažké prehliadnuť ju. CNET navyše získal bližšie informácie o tom, ako vyzerá ikona a prostredie aplikácie, ktorá je ešte stále vo vývoji. Ikonka pozostáva zo strieborného tlačítka Play, na ktoré sa zospodu pozerá známy modrý vtáčik.

*Zdroj: CNET

Dnes nejčtenější

.