Zavřít reklamu

Apple zrejme zvažuje zmenu výrobcu svojich mobilných procesorov Apple Ax, ktoré v súčasnosti pre Apple vyrába juhokórejský Samsung. Reuters prišla so správou, že Apple rokuje s Intelom, pričom sa odvoláva na osobu pracujúcu u jednej zo spoločností. V prípade, že sa táto správa ukáže pravdivá a Apple naozaj zmení výrobcu, stal by sa Intel dodávateľom procesorov pre ďalšie kľúčové zariadenia spoločnosti, iPhone a iPad.

K diskusiám medzi spoločnosťami došlo v priebehu minulého roku už niekoľkokrát, pričom samotný obchod sa ešte neuskutočnil. Prvé špekulácie sa objavovali už v roku 2011, kedy sa objavilo tvrdenie, že Intel mal záujem o produkciu procesorov Apple A4 a A5, ktorý je obsiahnutý v množstve mobilných zariadení spoločnosti, vrátane iPhone 4S, Apple TV 2. generácie či najnovšom iPod touch. Jedným z dôvodov, prečo Intel má záujem produkovať čipy pre Apple, môže byť skutočnosť, že trh mobilných v súčasnosti značne ovplyvňuje predaje klasických PC, v súčasnosti primárny trhový segment pre túto spoločnosť.

Túto zmenu pocítilo i AMD, ktoré už koncom roku 2011 prehlásilo, že sa hodlá viac zameriavať na mobilné procesory a SoC. Dôkazom tohto rozhodnutia sú napríklad jeho počítačové SoC čipy AMD A4, A6 a ďalšie, ako aj procesory určené pre mobilný trh.

*Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.