Zavřít reklamu

Všechny výše uvedené produkty jsem měl tu čest používat ale skutečně nadšený jsem zůstal po letech pouze z klasické zubní pasty a z Crystal coating Ten v poslední době začal nahrazovat právě speciální krém, který však nemá ani zdaleka takový bělící účinek jako Crystal. Swiss Dent navrhl crystal zejména pro obnovu zubní skloviny a celkovou regeneraci zubů a dásní. Bělení je v tomto případě bráno až jako druhý účinek speciálních polštářků s pastou. Má zkušenost je však taková že nejen že dochází k regeneraci, ale také k výraznému bělení.

Zatím co u klasické zubní pasty Swiss Dent se dostanete o jeden, maximálně dva odstíny vaši původní barvy zubů dál, u Crystal je to ještě více, kromě toho také dochází k regeneraci skloviny a dásní. V balení naleznete kromě jednosvazkového kartáčku také 30 polštářků s 1,5ml pasty. Každý večer po vyčištění zubů rozlomíte jeden polštářek a aplikujete jeho obsah na zuby pomocí jednosvazkového kartáčku, který je přiložen. Poté si již zuby nevyplachujete a minimálně 30 minut nesmíte pít a jíst. Samozřejmě je nejlepší vše udělat skutečně těsně před spaním a nepít a nejíst až do rána. Účinek tak maximalizujete a pasta může působit celou noc. Z počátku budete mít pocit jako byste na zubech měli jemný písek, tento pocit však do pár desítek minut odezní a zůstane jen svěží pocit, stejný jako u klasické zubní pasty Swiss Dent.

Osobně jsem začal zaznamenávat největší účinek bělení v druhém týdnu používání, tedy již na konci prvního. V té době se zuby skutečně začaly bělit a to ji přesto, že po letech používání klasické Swiss Dentky na tom nebyla jejich barva nijak špatně. Kromě bělení nastal také jeden účinek, který oceňuji zejména jako zajímavý marketingový tah. Pasty střídám zejména kvůli tomu, že červená verze působí, alespoň u mě, na zvýšení citlivosti zubů a po více než dvou měsíčním používání již nedokáži vypít skutečně ledovou vodu. Po aplikaci Crystal to však není žádný problém, chladné pití ani sladká čokoláda již zubům nevadí. Právě zde vidím s nadsázkou řečeno marketing Swiss Dent. Zatím co červená pasta zuby bělí a osvěžuje dech, Crystal je pak dá dohromady abyste červenou verzi Swiss Dent mohli používat neustále.

Moje osobní zkušenost je tedy taková že mohu Crystal jen doporučit, je však důležité uvést, že každý člověk může reagovat na určité bělící látky jinak a tak zatím co někomu sedne řešení od Swiss Dent, jinému nemusí a mnohem lepšího účinku se dočká s jinou značkou. Bohužel Swiss Dent začal v poslední době propagovat namísto Crystal černý krém, který jsem zatím testoval pouze zhruba tři týdny, jeho účinek je však s Crystalem nesrovnatelný a z mého pohledu se zatím žádný účinek jak v bělení tak ani v regeneraci nedostavil.

Dnes nejčtenější

.