Zavřít reklamu

Spořiče obrazovky jsou jednou z nejstarších součástí novodobých operačních systémů. V současné době mají však opodstatnění ještě větší než v minulosti, do CRT monitoru se vám obraz hned tak nevypálí, to LCD displeje současných počítačů jsou na tom o poznání hůře. I když u uživatelů Applu platí spíš pravidlo že svůj počítač při odchodu v případě MacBooku zkrátka jednoduše zaklapnou nebo jej u stolních modelů jednoduše uspí, najdou se i tací co spořič displeje aktivně využívají.

Spořič obrazovky může být stylový doplněk vašeho stolu, který se najednou promění na akvárium, prales nebo vesmír. Pokud však chcete o něco užitečnější spořič obrazovky, můžete jednoduše využít plochu displeje v momentě kdy jej aktivně nevyužíváte jako obří RSS čtečku z vašeho oblíbeného serveru. Pojďme se podívat na to jak snadno nastavit RSS jako spořič displeje v Apple OS X.

RSS_sporic

Otevřete System Preferences a zvolte možnost Desktop and Screen Saver a záložku Screen Saver. Nyní stačí zvolit jako spořič obrazovky RSS Visualizer a následně možnost Options. Právě v Options můžete zvolit zdroj RSS a zadat sem například www.letemsvetemapplem.eu/feed, díky čemuž můžete mít články z LsA přímo ve spořiči displeje. Pod položkou Article display duration pak můžete zvolit dobu, po kterou chcete jednotlivé zprávy zobrazovat. Pokud se vám následně bude některá ze zpráv líbit a chcete si ji rovnou přečíst, stačí zvolit číslo pod které je zobrazeno pod úvodem článku ve spořiči displeje a okamžitě se spustí prohlížeč internetu, který vás přesměruje na daný článek.

rss_ctecka

Samozřejmě můžete zvolit také čas za který se má spořič spustit a další možnosti, které se nastavují přímo v Energy Saver preferences. Pokud tak například vyrazíte na oběd a máte nastavený spořič displeje s RSS z Letem světem Applem, okamžitě po příchodu vidíte všechny nové články, které vyšli během vaší nepřítomnosti u počítače a jednoduchým stlačením příslušené klávesy si je můžete přečíst celé přímo na našem serveru.

Dnes nejčtenější

.