Zavřít reklamu

Je mi jasné že následující článek si zřejmě najde jen velmi malou skupinu čtenářů, ale věřím že ti za něho budou opravdu vděční. Apple začal v roce 2008 prodávat zbrusu nový typ displeje, který po letech vystřídal Apple Cinema Display. Novinka s názvem Apple LED Cinema Display 24″ disponovala nejen USB rozbočovačem, Magsafe adaptérem ale zejména pak MiniDisplayPortem. Vše fungovalo skvěle a displej jsem od té doby bez sebemenších problémů používal až do chvíle, kdy Apple vyměnil ve svých MacBook Pro MiniDisplay Port za Thunderbolt port.

Od té chvíle jsem používal dva MacBooky Pro s tímto portem a ani na jednom nefungoval monitor tak jak by měl. Problém se projevuje tak, že když připojíte Apple LED Cinema Display k MacBook Pro s Thunderbolt portem, displej v nepravidelných intervalech problikává. Někdy problikne monitor jednou za den, někdy jednou za půl hodiny. Je jedno k jakému počítači s Thunderbolt portem jej připojíte, zkrátka problikává všude. Software Update žádné řešení v podobě aktualizace nikdy nenabízel a v sekci Apple.com/support jsem řešení také nenašel. Apple však update přesto vydal, tak „tajný“ update, že jej nenajdete v Software Update, ale nenajdete jej ani v sekci download přímo na support stránce společnosti Apple. Proč tomu tak je netuším a zřejmě to netuší ani samotný Apple. Aktualizace dokonce nemá ani svůj vlastní odkaz. Jedinou zmínku o ni najdeme na oficiálních stránkách společnosti Apple přímo zde.

apple

Samotnou aktualizaci která řeší problém s blikáním Apple LED Cinema Display po připojení k Thunderbolt portu si můžete stáhnout přímo zde. Než aktualizaci nainstalujete odpojte od MacBooku i od Apple LED Cinema veškeré kabely, kromě těch, které propojují monitor s MacBookem. Je důležité abyste k počítači ani displeji nepřipojili nic jiného než samotný displej, respektive MacBook nebo jiný Mac s Thunderbolt displejem. Nyní můžete spustit 24-Inch LED Cinema Display Firmware Update a počkat až se nový Firmware nainstaluje, během této doby nepoužívejte žádné porty. Následně se monitor vypne a za několik vteřin znovu spustí. Vše je hotovo a aktualizace nás informuje o jejím dokončení. Od té doby mi displej ani jednou neproblikl a vše funguje tak jak má.

LED_Cinema

Dnes nejčtenější

.