Zavřít reklamu

Napriek tomu, že zahraničné tech servery neboli s najnovším tabletom spoločnosti Microsoft priveľmi spokojné, správy naznačujú veľké potešenie pre vedenie spoločnosti, jej investorov a fanúšikov. Len niekoľko hodín po oficiálnom spustení predaju tabletu v USA a Kanade hlásajú viaceré obchody vyčerpanie zásob drahšej, 128GB verzie Surface Pro  128GB verzie Surface Pro, ktorú je možné v týchto krajinách zakúpiť za $999 bez dodatočnej klávesnice. Medzi predajcami, ktorí nedostupnosť zariadenia hlásajú, je možné nájsť BestBuy, Staples či dokonca samotný Microsoft Online Store.

Dôvodom pre výrazne väčší dopyt po 128GB verzii je práve fakt, že už samotný operačný systém Windows 8 Pro zaberá na tomto počítači takmer 30GB, pokiaľ rátame záložný sektor. Ten je však možné presunúť z pevného disku na disk USB, vďaka čomu sa voľná kapacita zvýši až na 97,5GB. Len pre zaujímavosť, 64GB model ponúkne užívateľom „iba“ 33GB priestoru a teda je celkom pochopiteľné, že sa väčšina užívateľov rozhodla práve pre vyššiu a drahšiu konfiguráciu.

surface-pro-2

Pokiaľ patríte medzi tých, ktorí čakajú práve na tablet Surface a nezáleží im na tom, či pôjde o Windows 8 Pro alebo Windows RT, máme pre vás pozitívnu správu: Microsoft Surface RT sa už 14. februára začne predávať v trinástich európskych krajinách – Belgicku, Dánsku, Fínsku, Írsku, Taliansku, Luxembursku, Nórsku, Holandsku, Portugalsku, Španielsku, Švajčiarsku, Švédsku a našom susednom Rakúsku. V súčasnosti nie je známe, kedy sa stroj začne predávať u nás, no je možné, že sa tak stane už na jar tohto roku. Našu recenziu systému Windows 8 Pro si môžete prečítať priamo tu.

*Zdroj: Slashgear.com

Dnes nejčtenější

.