Zavřít reklamu

 

Jsme na něco zvyklí. Máme zažité něco, co nám připadá v pořádku. Připadá nám v pořádku, že pokud doma něco hledáme, lítáme z pokoje do pokoje jak moucha na drogách. Připadá nám v pořádku si jednou za čas rozdrtit prst o futro nebo o nějaký roh. Dokonce nám připadá v pořádku, že nám třetinu bytu zabírají stěny. Teda vám to tak připadá. Já objevil něco, co nám všechny tyto problémy vyřeší. Objevil jsem loftový byt.

Loftové byty jsou vzdušné a velké byty vestavěny do dříve průmyslových budov nebo továrních hal. První byty tohoto typu se začaly stavět v šedesátých letech minulého století ve velkých městech jako New York nebo Londýn. V této době byl problém s průmyslovými objekty, které byly vystavěny v blízkosti center velkých měst. Jejich výroba se kvůli přilehlé bytové výstavbě přesunula a objekty zůstaly opuštěné. Najednou zbytečně zabíraly atraktivní lokality a tak je začaly developerské společnosti přestavovat. Vzniklo nové a originální bydlení, které bylo na zajímavé adrese.

Někteří lidé si stále myslí, že bydlení v tomto druhu bytů je pouze pro malíře, hudebníky nebo jiné umělce. Tito lidi celý den čtou encyklopedie a luští sudoku, takže vůbec netuší co se ve světě děje. Naštěstí mezi tyto lidi nikdo z nás nepatří. Vy totiž chodíte na stránky pánského magazínu, a proto jste super pohodář. Že netušíte, co vám chybí k totální dokonalosti? Ano, je to loftový byt.

Každý si někdy představoval ideální bydlení. Povím vám, jak si ho představuji já. Vidím krásný, velký, moderní byt s vysokým stropem. Vidím byt, ve kterém se cítím, že mohu volně žít. Díky velkému prostoru si ho mohu jakkoli upravit. Mohu si postavit například galerii s obrovskou ložnicí. Moje nápady nelimituje prostor, jako to bylo dosud. Líbí se vám to? Ne? Tak si dejte facku a přečtěte si to ještě jednou. Neříkejte mi, že nechcete byt, který vám bude každý závidět a ve kterém se budete konečně cítit jako příslušník národnosti se vkusem. Já vím, že chcete.

U nás najdete lofty například v přestavěném pivovaru v Holešovicích nebo na Palmovce, kde byty vznikly ze staré výrobní haly. Loftové projekty nejsou ale záležitost pouze Prahy, ale třeba i Plzně nebo Prostějova. Přece si ale nebudete kupovat krásný byt na vesnici, ne?

Loftové byty – Holešovice, Praha

Takže už víme, že nikde jinde bydlet nechceme. Co nám tedy brání v pořízení? Možná vyšší cena, která se pohybuje v řádech milionů a trochu dražší vytápění. Ještě štěstí, že jste ti pohodáři, co vydělávají hodně peněz, že?

Dnes nejčtenější

.