Zavřít reklamu

Společnost Apple je známá nejen svojí posedlostí designem, ale také tím že vymýšlí nové způsoby jak zpracovat materiály tak, aby z nich šel onen design vytvořit. Například když Johny Ive a jeho tým navrhovali hliníkový podstavec pro iMac a Apple LED Cinema, respektive Thunderbolt displeje, odletěl celý designérský tým na měsíc do Číny k mistrovi na zpracování hliníku a učil se jak dokonale ohnout hliník tak, aby udržel váhu celého počítače a zároveň byl z jediného kusu. Nyní hledá Apple mistra na zpracování plastů.

V současné době sice společnost z plastů vyrábí pouze doplňky jako je Apple TV, Airport Express a Extreme nebo například koncovky kabelů a redukcí, ovšem je možné že se opět představí i hlavní produkty z plastu. Nezapomínejme například na plastový MacBook nebo ještě před ním na plastový iBook. V případě iOS zařízení pak stačí zavzpomínat na iPhone 3G a iPhone 3Gs. Apple dnes zveřejnil na svých oficiálních stránkách nabídku zaměstnání pro odborníka na zpracování plastů, který se zaměří na netradiční tvarování, foukání a zpracování plastu. Mistr přes plasty by měl navíc zvládat vymyslet také výrobní proces, který povede k efektivnímu zpracování plastových částí. Apple navíc nehledá nikoho kdo by měl navrhnout nový stojánek na iPhone, hledá uchazeče s výsledky v této oblasti, který bude následně do společnosti přinášet nové nápady na zpracování plastů a zaměří se na využití nových technologií a procesů.

Pokud vás nyní napadá že vše skvěle ladí s informacemi o připravovaném plastovém iPhone 5, který bude levnější variantou nového iPhone 5s, je to poměrně nepravděpodobné. Podle spekulací se totiž Apple chystá představit nový telefon již v tomto roce a to v jeho polovině. Je tedy nepravděpodobné že by se na jeho vývoji podílel zcela nový člen týmu, kterého Apple ještě zatím ani nezaměstnal. Nabízí se však zajímavá myšlenka, že se Apple opět zaměří na plastové produkty, mezi které mohou patřit právě další generace levnější plastové verze mobilního telefonu iPhone.

Dnes nejčtenější

.