Zavřít reklamu

Začiatkom týždňa sa na internete objavilo množstvo videí, ktoré zobrazujú nový bug v systéme iOS 6, vďaka ktorému je možné vložiť akúkoľvek z aplikácii nainštalovanú na vašom iZariadení do „zložky“ Newsstand, alebo inak Kiosku. Viaceré servery priniesli okrem samotného popisu chyby návod či videonávod, ktorý vám umožní chybu aktivovať. Pýtate sa, prečo by to niekto robil? Kiosk sa na malej obrazovke telefónu iPhone dá skutočne považovať za zbytočný, keďže magazíny dostupné na App Store je omnoho pohodlnejšie čítať na tabletoch iPad, ako na 3.5- či 4-palcovom displeji iPodu touch či iPhone.

Chyba v súčasnej verzii iOS skutočne existuje a umožňuje svojou existenciou používateľom zariadení bez jailbreaku nájsť prebytočnej aplikácii aspoň nejaké uplatnenie, avšak človek potrebuje dávku trpezlivosti, kým sa tento trik naučí. Naša redakcia môže potvrdiť, že bug skutočne existuje a skutočne je možné ho vykonať a prináša vám návod, ako z Kiosku vytvoriť „stánok“ pre aplikácie:

  1. Presuňte aplikáciu Kiosk na druhú stranu domácej obrazovky iPhone.
  2. Choďte na stranu s aplikáciou, ktorú chcete do kiosku presunúť.
  3. Stlačte tlačítko Home Button a okamžite začnite držať aplikáciu, až kým systém nezobrazí prvú stranu.
  4. Hneď po presunutí sa na prvú stranu ponuky otvorte ďalšiu stranu, na ktorej sa Kiosk nachádza.
  5. Pokiaľ sa začali ikonky triasť, máte vyhrané. Teraz stačí otvoriť novinový stánok a znovu stlačiť Home Button.
  6. Aplikácia sa úspešne presunula do Kiosku a je možné ju používať.

kiosk-2
   
kiosk-1

Výhodou Kiosku je neurčité množstvo obsiahnutých aplikácii a teda je doň možné vložiť prakticky všetky aplikácie dostupné na domácej obrazovke systému. Menší problém však nastáva v momente, keď sa rozhodnete niektorú z aplikácii presunúť na plochu. Pokiaľ sa tak totiž rozhodnete, zistíte, že aplikáciu je možné presunúť jedine vo vnútri ponuky Newsstand. Tento problém má však svoje riešenie a pre návrat do pôvodného stavu stačí len reštartovať zariadenie. Reštart však presunie všetky dostupné aplikácie späť na plochu a tak budete musieť celý trik vykonať znova.

Trik na podobnom princípe funguje i so zložkami, avšak v tomto prípade nie je trik stabilný. Pokiaľ totiž vložíte zložku do ďalšej zložky a rozhodnete sa ju otvoriť, váš prístroj sa okamžite reštartuje a vy nebudete môcť používať súbory v zložke, pokiaľ ju nepresuniete naspäť na domácu obrazovku iPhone. Ešte väčší problém nastáva, pokiaľ sa rozhodnete vložiť zložku do ponuky Newsstand. V takomto prípade po otvorení zložky dôjde k rýchlemu reštartovaniu prístroja a následnému zmiznutiu zložky. Jediným spôsobom, ako „stratené“ zložky prinavrátiť späť je tvrdý reštart zariadenia, ktorý je možné vykonať podržaním tlačidiel Home a Power po dobu 10 sekúnd. V čase, kedy sú aplikácie skryté, je stále možné ich používať, avšak predtým je potrebné vyhľadať ich službou Spotlight či asistentkou Siri na novších prístrojoch.

 

inception
   
inception-2

 
Zložka ukrytá v zložke, ktorú nájdeme v ďalšej zložke. Pripomína to istý film od režiséra Christophera Nolana?

Dnes nejčtenější

.