Zavřít reklamu

Známy výrobca displejov Sharp v počas aktuálnych dní prezentuje svoju technológiu IGZO, ktorej použitie v produktoch spoločnosti Apple bolo špekulované už pred ohlásením tretej generácie tabletu iPad. Dôvodom, prečo sa tak nestalo, bola nepripravenosť technológie na masovú výrobu a používanie v zariadeniach, čo Sharp neskôr „ohlásil“ v podobe predvádzania displejov IGZO na veľtrhu IFA 2012, ktorý sa konal len pár dní pred oficiálnym ohlásením iPhone 5, iPod nano a nového iPod touch. Japonský výrobca teraz prezentuje svoju technológiu i na výstave CES 2013, ktorá sa tento týždeň koná.

Spoločnosť Sharp si dôležitosť tejto technológie plne uvedomuje a na svojej tlačovej konferencii počas CES zdôrazňoval, že je dôležitá pre budúcnosť spoločnosti. Práve Sharp totiž dokázal vyrobiť displeje, ktorých prednosťou je až o 90% nižšia energetická spotreba pri dvojnásobnom počte pixelov v porovnaní s bežnými LCD displejmi. Jedným z ľudí, ktorí si technológiu IGZO pochvaľujú, je i známy analytik spoločnosti Topeka Capital Markets Brian White, ktorý tvrdí: „Aj po vypnutí zariadenia je IGZO schopné zobrazovať obraz na obrazovke. Apple stále viac vyžaduje nové inovatívne technológie, aby mohol svojimi displejmi konkurovať Samsungu.“ Zároveň verí, že Apple je hlavným kandidátom na aplikáciu technológie v budúcich prístrojoch, medzi ktorými by podľa analytikov mal byť i tohtoročný iPhone.

Kombinácia slov IGZO a Apple sa doposiaľ na internete objavila v spojitosti s treťou generáciou iPad, ale aj iPhone 5 a tiež novým iPad mini, pričom ani jedna z týchto správ sa doteraz neukázala ako pravdivá. Na CES 2013 tiež v priebehu tohto týždňa došlo i k predstaveniu Gorilla Glass 3, za ktorým stojí spoločnosť Corning.

Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.