Zavřít reklamu

Všetci vieme, že iTunes je viac, ako len hudobný prehrávač. Je to program, ktorý nám hudbu umožní aj nakupovať, editovať základné údaje, konvertovať skladby z fyzických nosičov do formátov AAC či Apple Lossless, ale aj synchronizovať hudbu so zariadeniami iPod, iPhone a iPad, nakupovať na ne aplikácie a filmy a mnoho ďalšieho. Program má však aj jednu menej používanú, no celkom zaujímavú funkciu, najmä ak máte nadanie na spev, no nepoznáte texty piesní. iTunes Vám totiž okrem iného umožní do skladby aj importovať aj jej text a tak už vám zrejme nič nebude brániť v spievaní si počas cesty MHD.

Prečože je táto funkcia menej používaná? Jedná sa o funkciu, ktorú vedia najlepšie využiť prehrávače iPod Touch a telefóny iPhone a teda je logické, že pokiaľ vlastníte iPod shuffle alebo niektorý zo starších iPodov, túto funkciu používať nebudete. Všetko je to totiž o displeji a túto funkciu najlepšie zvládajú práve prvé dva menované prístroje. Ako sa však k tejto funkcii dostaneme?

  1. Otvoríme hudobnú knižnicu iTunes a vyberieme si pesničku, ktorú chceme o text obohatiť.
  2. V ponuke, ktorú zobrazíme kliknutím pravým tlačítkom na skladbu, zvolíme možnosť Informácie.
  3. Klepneme na sekciu Text piesne a vpíšeme doň text. Zmeny nakoniec potvrdíme.

Pieseň teraz už obsahuje svoj text, respektíve text, ktorý ste jej Vy napísali a bude prítomný na zariadeniach iPod alebo iPhone, na ktoré skladbu pridáte za pomoci synchronizácie. V prípade iPod Touch a iPhone text zobrazíte klepnutím prstu po obrazovke, po ktorom sa okrem samotného textu objaví aj známy ovládací panel hudobného prehrávaču.

iTunes 11:

lyrics-itunes11
iPhone, aplikácia Hudba:

lyrics-iphone1
 
lyrics-iphone2

Dnes nejčtenější

.