Zavřít reklamu

Dátum 6.12. si spájame so sviatkom Svätého Mikuláša, ale aj s vydaním dvoch očakávaných decembrových titulov pre platformu iOS. Dnes sa okrem recenzovaného Vice City pozrieme aj na ďalší produkt pre zariadenia so systémom iOS, respektíve pre jedno z nich – iPad mini. Talianska spoločnosť Puro berie ochranu prenosných zariadení Apple vážne, vďaka čomu v portfóliu spoločnosti nenájdeme len ochranné obaly pre iPad a iPhone, ale aj ochranné fólie pre tieto zariadenia. Dnes si zhodnotíme, ako dopadla ochranná fólia Puro Screen Protector pre iPad mini.

Balenie, inštalácia
Po otvorení tenkého strieborného balenia, v ktorom nás ochranná fólia čaká, nám do rúk vypadne priesvitný balíček, v ktorom okrem samotnej fólie nájdeme ešte ďalšie tri komponenty – handričku, kartičku na uhladenie a celkom detailný manuál. Problémom manuálu je snáď len to, že je dostupný jedine v angličtine a taliančine, čo môže ľuďom bez znalostí týchto dvoch jazykov robiť problémy. Handrička, ktorá je obsiahnutá v balení, je tmavej farby, je jemná a veľmi príjemná na dotyk. Inštalácia fólie je veľmi jednoduchá, stačí len dať pozor na polohu dier pre tlačítko Home Button a FaceTime kameru lokalizovanej nad displejom.

Používanie
Prejdime k samotnej fólii. Keď už fóliu prilepíme na prístroj, okamžite ju začíname používať a okamžite ona začína chrániť displej vášho iPadu mini pred škrabancami, zbytočnými odtlačkami prstov a inými nepríjemnosťami, ktoré sklenený displej tohto zariadenia pri každodennej práci zužujú. Pri správnom aplikovaní je fólia takmer neviditeľná a dokonca by ste povedali, že na prístroji žiadna nie je. Jej prítomnosť si plne uvedomíte až pri silnejších a rýchlejších gestách, pri prechádzaní prstom po rohu zariadenia, alebo čistením. Či chcete alebo nie, Screen Protector nikdy nevyčistíte do krištáľovo čistej podoby, ako tomu môžete učiniť pri nechránenom displeji iPadu. Jej prítomnosti taktiež nasvedčuje fakt, že už obrazovka nie je taká jemná a hladká, a že po nej už prstom nadmerne rýchlo neprejdete. Napriek tomu však hry ako napríklad Fruit Ninja môžete aj naďalej hrať, bez najmenších obáv že by sa hra stala nehrateľnou a vy ste tak utratili 1.79€ zbytočne.

Resumé
Osobne som nikdy nepoužil ochrannú fóliu pre displej akéhokoľvek z mojich zariadení, no v prípade Puro Screen Protector pre iPad mini som spravil výnimku. Kvalitne spracovaná fólia plní svoj účel a po boku dávnejšie recenzovaných obalov pre toto zariadenie Folio CaseBook Cover ide o ďalší vydarený produkt talianskej spoločnosti, ktorá sa snaží ochrániť váš iPad za každú cenu. Pokiaľ si však chcete užívať studeného skla, rýchlejších dotykov a chcete, aby váš prístroj vyzeral prirodzene, ochranná fólia vám zrejme nebude k ničomu. Majte však na pamäti, že ochranná fólia je celkom lacná záležitosť a skutočne ochráni vašu obrazovku pred škrabancami, ktoré môžu vzniknúť aj napríklad klepotom nechtami po displeji.

obaly-puzdra-pre-ipad-mini-screen-protector-pre-ipad-mini-gallery

Dnes nejčtenější

.