Zavřít reklamu

Jak se zdá, tak konceptům inteligentních domů díky Applu odzvonilo dříve, než se vůbec dokázali prosadit na trhu. Zatím co do dnešní doby byla potřeba speciální na zakázku vytvořená aplikace přímo napojena na nejrůznější spínače po celém domě k tomu ,abyste mohli například rozsvítit světlo nebo spustit televizor, Belkin nyní přináší řešení za 49$. Za necelých tisíc korun totiž uživatel získá speciální nástavec na zásuvku, který je připojený k Wi-Fi a uživatel může díky aplikaci Belkin Wemo Switch zapínat a vypínat připojené přístroje.

Jeden nástavec Belkin Wemo Switch je určen pro jediný přístroj nebo případně pro více přístrojů ovšem s tím, že vždy zapnete nebo vypnete všechny přístroje připojené k prodlužovací šňůře s více zásuvkami. Wemo sice nepřináší nic revolučního a zásuvky s dálkovým ovladačem se již nějaký ten pátek prodávají za poměrně dostupné ceny, hlavní novinkou je tedy možnost ovládat zásuvky pomocí aplikace pro iOS zařízení nebo přímo pro PC/Mac. Samozřejmostí je možnost připojit k jednomu iOS zařízení více WeMo redukcí a ovládat tak z vašeho iPhone skutečně celý dům nebo byt.

Samozřejmě že koncept inteligentních domů jde ještě mnohem dál, ovšem zdá se, že díky iOS zařízením a snaze výrobců nabídnout co nejširší škálu příslušenství, již brzdy nebude potřeba zvát specializované společnosti, ale stačí si dokoupit pár produktů, jejichž instalaci zvládne každý uživatel a připojit je k iPhone, iPadu nebo iPod touch pomocí Wi-Fi.

Dnes nejčtenější

.