Zavřít reklamu

V minulých týdnech se objevila řada informací, které se týkaly fotoaparátu u nového mobilního telefonu iPhone 5. Vzhledem k tomu, že byla řada informací zcela protichůdných a nám osobně se nepodařilo závadu na fotografiích pořízených z iPhone 5 identifikovat, raději jsme s články o tomto problému počkali až do chvíle, kdy nebude jasné stanovisko. Uživatelé si stěžují na to, že jejich fotografie z iPhone 5 pořízené na přímém slunci vykazují fialovou záři. Nyní se k problému oficiálně vyjádřila společnost Apple.

iPhone 5 obsahuje kameru, která je sice velmi podobná té z iPhone 4s, ovšem její optika je přepracována a je tenčí o 20% aby se vešla do těla samotného přístroje. Pokud fotografujete za velmi jasného počasí a v okolí čočky fotoaparátu buď přímo svítí slunce nebo se zde nachází jiný zdroj ostrého světla, může dojít k tomu, že se světlo odrazí od vnitřní konstrukce čočky fotoaparátu a fotografie následně vykazuje vadu v podobě fialové záře, která se obvykle objeví na okrajích fotografie nebo jejich nejsvětlejších místech.

„Od našeho technického týmu jsme dostal tuto informaci. Doporučuje abyste naklápěl kameru od jasného světelného zdroje během fotografování. Purpurová záře na fotografii je považována za normální chování fotoaparátu v iPhone 5.“ Takto v minulém týdnu zareagovala help linka na dotaz uživatele iPhone 5, který si stěžoval, že jeho fotografie vykazují vadu v podobě fialové záře. Následně Apple vydal oficiální dokument, ve kterém uvádí následující.

„Většina malých kamery, včetně těch, které jsou v každé generaci iPhone, mohou vykazovat určitou formu záře na okraji fotografie. Tato situace může nastat, pokud je zdroj světla umístěn v úhlu (obvykle mimo zorné pole), tak že způsobuje odraz od ploch uvnitř kamery na snímač fotoaparátu. Pohybem kamery a mírnou změnou pozice při které nedopadá jasné světlo do objektivu nebo stíněním objektivu rukou, by měl být tento problém minimalizován nebo zcela vyloučen.“

Screen-Shot-2012-09-26-at-11

Dnes nejčtenější

.