Zavřít reklamu

Dnes mám iPhone 5 čtvrtým dnem a ráno jsem si všiml, že mi občas při psaní nebo zadávání hesla do iTunes display ve spodní části začíná zrnit, dále mi přijde, že se telefon začal mnohem rychleji vybíjet a trošku víc i zahřívat. Nejdřív jsem si říkal, že to nic není. Kouknul jsem na facebook Letem Světem Applem a hned jsem našel dotaz čtenáře, jestli někdo nemá podobný problém. Pak jsem přešel na youtube a zkoušel najít další informace a postřehy. Celkem mě překvapilo, že problémů s displejem má mnohem více uživatelů a problémy jsou kus od kusu rozdílné. O některých už Apple ví, některé jsou pravděpodobně způsobené chybou v iOS6 a pravděpodobně budou odstraněny v některém opravném updatu nebo jdou opravit restorem telefonu popřípadě Apple zdarma vymění telefon za nový.

Žluté skvrny na displeji
Apple o problému ví a odůvodňuje ho tím, že lepidlo použité při lepení displeje ke skleněné desce nestačilo dostatečně vyschnout. Žlutá skvrna by měla do jednoho až dvou týdnů zmizet. Pokud ne, Apple nabízí bezplatnou výměnu za nový kus.

Nefunkční nebo pomalu reagující dotykový display
Zatím není známá příčina. Apple doporučuje provést restore, ale u většiny lidí tento restore nepřinesl výraznější změny. Buďto se jedná o chybu v iOS6 nebo zásadní chybu ve výrobě.

Zrnící display
Tento problém je patrně způsobený také chybou v iOS6 a pravděpodobně bude odstraněn v některém opravném updatu.

Ghosting displeje
Při dotyku display tmavne. Jedná se opět pravděpodobně o výrobní problém.

V různých diskuzích se začínají objevovat i problémy s Wifi, 3G a LTE připojením. Při pohledu na variaci problémů s displejem mám pocit, že si Apple nejspíš zadělal na další problém po Antenagate (u iPhone 4) a s iPhone 5 přichází Displaygate. Jak jste na tom vy čtenáři a uživatelé nového iPhone 5? Máte také nějaký problém s Vašim novým iPhonem?

Dnes nejčtenější

.