Zavřít reklamu

Společnost Apple právě uvolnila nový operační systém iOS určený pro mobilní telefony iPhone, tablety iPad a multimediální přehrávače iPod touch. Novou verzi iOS 6 si můžete nainstalovat po připojení iOS zařízení k PC/Mac, pomocí aplikace iTunes. Stačí když v iTunes zvolíte položku iPhone/iPad nebo iPod touch a kliknete na Check for Update. Aktualizace proběhne automaticky a nepřijdete o žádná data ve svém zařízení. Druhou možností je samozřejmě využití Software Update přímo ve vašem zařízení s operačním systémem iOS. V tomto případě je nutné, abyste byli připojení k Wi-Fi síti. Stačí když zvolíte ve vašem zařízení Nastavení – Obecné – Aktualizace Software.

Pokud jste si stáhli poslední vývojářskou verzi iOS 6 GM (Golden Master), bude iTunes nebo iOS zařízení hlásit i po vydání aktualizace, že používáte poslední verzi operačního systému iOS. Dnes uvolněná verze pro veřejnost je totiž stejná jako verze iOS 6 GM. V prvních hodinách po vydání update je možné nebo spíš dokonce pravděpodobné, že budou servery společnosti Apple přetíženy. Pokud se vám tedy aktualizace nepodaří, zkuste to později znovu. Nový operační systém přináší řadu novinek o kterých si můžete podrobně přečíst v tomto článku o novinkách v iOS 6. iOS 6 je dostupný pro následující iOS zařízení.

iOS-6

V současné době neexistuje pro operační systém iOS 6 takzvaný Jailbreak a jeho dostupnost je zatím ve hvězdách. iOS 6 přináší kromě redisignovaných aplikací a více než dvou stovek vylepšení také nové bezpečnostní opravy a vylepšení zabezpečení. Novinka je tedy doporučena pro všechny, kteří si chtějí být jisti, že je jejich mobilní telefon, multimediální přehrávač nebo tablet zabezpečen nejnovějším softwarem, který je samozřejmě bezpečnější než předchozí verze.

Dnes nejčtenější

.