Zavřít reklamu

Čínská společnost Oppo představila nový smartphone označený jako Oppo 5. Číslovka za názvem vypodvídá o velikosti displeje, který bude mít uctyhodných 5″. Této velikosti se zřejmě většina uživatelů produktů společnosti Apple vysměje. Co však zřejmě všechny zarazí je rozlišení, kterým bude novinka disponovat. Displej s velikostí 5″ bude mít rozlišení FULL HD, tedy 1920×1200 pixelů.

Aby se takový počet pixelů na displej o velikosti pět palců vešel, přichází společnost Oppo s vlastním displeje, který disponuje rozlišením 441 pixelů na jeden palec, tedy 441ppi. Mobilní telefon iPhone 4, respektive iPhone 4s nabízí rozlišení 326 pixelů na jeden palec s tím, že další produkty společnosti Apple s označením Retina, tedy iPad 3. generace a MacBook Pro Retina mají dokonce ještě nižší hodnotu pixelů na jeden palec.

Steve Jobs při představení iPhone 4 poznamenal, že rozlišení větší než 300 pixelů na jeden palec je tak vysoké, že běžný člověk při používání telefonu v běžné vzdálenosti nemůže rozeznat jednotlivé pixely. Podle tvrzení Apple je tedy jedno, zda má telefon rozlišení 326 nebo 441 pixelů na jeden palec, efekt zůstává pro lidské oko stejný. Stejně tak Apple odůvodnil nižší rozlišení v přepočtu na palec u iPadu 3. generace, kdy je jasné, že iPad uživatelé používají ve větší vzdálenosti od oka. Je tedy otázkou, zda je rozlišení 441ppi pouze údajem, který se bude krásně vyjímat v popisu přístroje nebo reálným přínosem pro běžné uživatele. Více informací o Oppo Find 5 si můžete přečíst přímo zde.

2011_1020_fig_02_b_575px-1

Dnes nejčtenější

.