Zavřít reklamu

Společnost Kaspersky Lab představuje nový bezpečnostní balík pro počítače Mac. Kaspersky Security for Mac kombinuje tradiční bezpečnostní technologie s cloudovými. Vedle toho, že chrání počítače firmy Apple před pro ně specifickým nebezpečím, poskytuje také ochranu před šířením malwaru, který napadá Winodws a Linux. Vůbec poprvé nabízí řešení také nástroj pro efektivní rodičovskou kontrolu před nevhodným internetovým obsahem.

S rostoucím podílem počítačů Apple na trhu vzrůstá i pozornost, kterou jim věnují kybernetičtí zločinci. Počet škodlivých programů pro Mac proto narůstá a s tím i počet vážných incidentů. Nejnovějším příkladem je trojský kůň Flashfake, který proměnil na 700 000 počítačů Mac v „zombie“, které mohly být plně ovládány útočníkem. Vzhledem k tomu, že počítače Mac mají na trhu podíl zhruba 6 až 10 % (údaje různých zdrojů se liší), je vysoký počet nakažených přístrojů znepokojivý. Apple na hrozby v minulosti reagoval tím, že vydával bezpečnostní záplaty na zranitelná místa – to nicméně někdy až dva měsíce po jejich objevení. Do té doby zůstával počítač bez specializovaného antivirového programu zranitelný.

kav_mac_prod_page_large_jpg_575x372_crop_q85

Nové ochranné technologie
Kaspersky Security for Mac využívá nejnovějších antivirových technologií k efektivnějšímu boji proti všem druhům hrozeb, včetně trojských koní, červů, spywaru, adwaru a keyloggerů. Skenovací modul se aktivuje při startu počítače a automaticky kontroluje nové i aktualizované soubory, čímž minimalizuje dopad na systémové zdroje. Schopnost zjistit a blokovat malware pro Mac, Windows a Linux zabrání šíření škodlivého softwaru na další počítače jak v domácnosti uživatele, tak na počítače kolegů a přátel. Antivirová databáze se aktivuje každou hodinu. Tak je zajištěna maximální ochrana proti nejnovějším hrozbám, přičemž cloudové bezpečnostní technolgoie umožňují reakci proti malwaru během několika minut.

Kaspersky Security for Mac obsahuje navíc funkci Web Protection – ta detekuje a blokuje závadné, podvodné a phishingové webové stránky a následně uživatele upozorňuje na zjištěné online hrozby. Na ochranu důvěrných dat, jako jsou čísla kreditních karet nebo hesla, zavádí Kaspersky Security řešení nazvané Virtual Keyboard. Přes tuto „virtuální klávesnici“ se zadávají citlivá data a kybernetičtí zločinci nemají možnost k nim proniknout přes keyloggery snímající činnost na běžné klávesnici.

Rodičovská kontrola je v novém produktu Kaspersky Lab for Mac úplnou novinkou. Zajišťuje bezpečné a kontrolovatelné používání internetu pro vaše děti. Kaspersky Security for Mac automaticky aktivuje funkci SafeSearch ve vyhledávačích jako například Google, kde se ve výsledcích vyhledávání zobrazí pouze vhodný obsah. Program navíc monitoruje aktivitu dětí na sociálních sítích, třeba na Facebooku.

  • Více o řešení Kaspersky Security for Mac najdete zde. K dispozici je také 30denní zkušební verze.

Dnes nejčtenější

.