Zavřít reklamu

Úniky dalších součástek nového iPhone 5 nebaví pouze naše čtenáře, tedy fanoušky společnosti Apple, ale také například průmyslového designéra Dona Lehmana, který se díky nim pustil do popisu iPhone 5. Podle Dona je konstrukce nového iPhone velice rafinovaná a díky novému designu dokáže Jony Ive vytvořit iPhone 5 a jeho unibody tělo pevnější, lehčí a také tenčí, než u předchozích modelů. Don Lehman má také jasno v tom, proč jsou záda nového iPhone na první pohled rozdělena na tři části.

Apple se snaží poskytnout u nové generace iPhone co nejlepší příjem signálu, kterého dosáhne právě díky tomuto designu. Zatím co hlavní, prostřední část zadní strany mobilního telefonu iPhone 5 je skutečně unibody a patrně z hliníku, vrchní a spodní část zad v sobě ukrývají dvojici antén, díky čemuž bude zlepšen příjem signálu. Nový telefon bude tedy vyroben v unibody designu, díky kterému bude možné iPhone 5 vyrobit se stejnými vlastnostmi jako počítače MacBook. To znamená, že se dočkáme lehčího, tenčího a zároveň silnějšího těla přístroje. Čáry které vidíte na vnitřní straně zadní části přístroje jsou podle Dona stopy po CNC stroji, který do jednoho kusu hliníku vyřezal celé tělo iPhone 5. Pruhy mohou zároveň sloužit jako zlepšené chlazení přístroje.

Zatímco by Apple jistě nejraději vytvořil celý přístroj z jednoho kusu kovu, realita přenosu signálu mu v tom brání. To znamená, že je společnost nucena používat v místech, kde jsou umístěny antény, materiály, které dokáží lépe propouštět signál antén. V novém telefonu navíc bude zřejmě kromě Wi-Fi, GPS, 4G LTE + 3G a Bluetooth antén také NFC čip, umožňující provádět bezkontaktní platby. Apple všechny antény umístil na horní a spodní část zadní strany telefonu. Zatím není jasné, z jakého materiálu budou vyrobena „okénka“ pro antény, je však jasné že právě strategické umístění antén dovoluje Applu vytvořit telefon s vlastnostmi unibody přístroje, při zachování kvalitního příjmu signálu.

iphone5_toolpath
iphone5_toolpath

Dnes nejčtenější

.