Zavřít reklamu

Notification Center v novém operačním systém OS X 10.8 Mountain Lion je jednou z jeho hlavních novinek, které jsou primo inspirovány úspěšnými funkcemi z operačního systému iOS. Zatím co iOS produkty bere již většina lidí jako doplněk spíše pro zábavu a volný čas než pro práci, u Macu je situace zcela opačná. Většina lidí chce na počítači pracovat a když se chce jen bavit, vytáhne iPad nebo iPhone, respektive iPod touch. Apple si toho samozřejmě je vědom a přidal tedy do Mountain Lion možnost vypnout notifikace v Notification Center.

Pokud se však rozhodnete, že Notifikační centrum nebudete používat delší dobu nebo již nikdy, můžete jej vypnout úplně. To vede jednak ke snížení nároků operačního system na počítač, ale také k uvolnění místa v menuBar, kde se ikona Notification Center nachází. Postup je poměrně jednoduchý a díky níže uvedenému videu jej zvládnete za méně než minutu.

  1. Ve Finderu stiskněte Command + Shift + G a zadejte /System/Library/CoreServices/
  2. Vyhledejte Notification Center.app a klikněte na jeho ikonu. Stisknutím tlačítka Enter získáte možnost centrum přejmenovat, což také udělejte a pojmenujte jej na Notification Center disabled.app. Objeví se ověření zda chcete skutečně přejmenovat soubor, což potvrďte.
  3. Spusťte Terminal a zadejte následující příkaz: killall NotificationCenter
  4. Vše je hotovo, z menuBar zmizela ikona Notification Center.

Pokud si časem vzpomenete, že chcete tuto funkci opět používat, samozřejmě ji můžete opětovně aktivovat, což provedete následovně.

  1. Ve Finderu stiskněte Command + Shift + G a zadejte /System/Library/CoreServices/
  2. Přejmenujte Notification Center disabled.app zpět na Notification Center.app.
  3. Spusťte přejmenovanou aplikaci a vše se opět zprovozní.

Dnes nejčtenější

.