Zavřít reklamu

Ani v dnešní době není možné koupit vše přes iTunes Store a tak když jsem chtěl originální Simpsonovi, musel jsem si koupit DVD, které mimochodem vypadá úžasně a jistě potěší každého fanouška žluté rodinky ze Springfieldu. Jako každý správný fanoušek jsem chtěl díly z DVD dostat také do iTunes a iPhone. Samozřejmě existuje celá řada variant, jak konvertovat videa z DVD na disk ve formátu, který je přehratelný v iOS zařízeních. Mě se však nejlépe osvědčila zdarma dostupná aplikace MacX Free DVD to iPhone Converter for Mac.

Aplikace je ideální pro každého, kdo si chce zdarma převést obsah svého DVD do iPhone nebo iPod touch. Software není určený pro lidi, kteří si chtějí nastavit sebemenší parametry převáděného videa, ovšem běžným uživatelům bude plnohodnotně dostačovat.

Converter je dostupný zcela zdarma, což však znamená jistá omezení. Je možné převádět video z DVD pouze do přednastavených rozlišení, které korespondují s rozlišením všech generací iPhone vždy ve dvou rozlišných kvalitách s výjimkou iPhone 4, respketive iPhone 4s, které nabízí volbu tří přednastavených rozlišení. Je tedy možné převést video v rozlišení 320×240, 480×320, 480×480, 640×480, 480×270, 720×406, 1280×720 a 960×640 pixelů, jiné rozlišení není možné využít a proto je converter vhodný pouze pro převod videa do iPhone, respektive iPod touch, nikoli pro iPad, který disponuje rozlišením 1024×768, respektive 2048×1536 pixelů.

iphone-converter

V okamžiku můžete převádět!
Po vložení DVD do mechaniky stačí zvolit položku DVD Disc, která načte jednotlivé video stopy z DVD, které je následně možné převést na disk ve formátu MPEG-4 nebo převést pouze zvuk do formátu MP3. Poté co vyberete požadované stopy na DVD, zvolíte jazyk dabingu, případně titulky, které se takzvaně vpálí přímo do videa, což umožní jejich přehrávání v aplikaci iPod v iPhone a iPod touch. Zvolíte rozlišení, v kterém chcete video convertovat, což je znázorněno také graficky v podobě jednotlivých verzí iPhone. Vybrat lze samozřejmě také další nastavené videa jako je jeho kvalita, frame rate a další možnosti. Pokud se však nechcete zbytečně zdržovat, stačí vybrat váš iPhone a následně stlačit Start, čímž začne převod.

Samozřejmostí je možnost nastavení kvality zvuku, což se opět provádí pomocí základních úkonů, jenž zvládne nastavit i běžný uživatel, samozřejmě ani zde nemusíte nic nastavovat. Zajímavostí je možnost zvolit počet jader, které budou při převodu použity. Pokud tedy chcete pracovat a zároveň převádět obsah DVD na disk, je možné povolit aplikaci využití například pouze dvou jader z osmi, čím si zajistíte dostatek CPU výkonu pro další práci. Poté co vše nastavíte nebo nenastavíte vůbec nic, ale pouze vyberete iPhone pro který má být video určeno, stačí zvolit start a začne se s převodem. Na jeho dokončení vás může upozornit zobrazení složky do které se video ukládá.

MacX-Free-DVD-to-iPhone-Converter-for-Mac

Resumé
Aplikace ve své zdarma dostupné verzi rozhodně není určena pro uživatele, kteří potřebují převádět video z DVD pro jiný formát, než pro iPhone. Pokud ovšem potřebujete čas od času převést video z DVD a víte, že jej budete sledovat na iPhone, je MacX Free DVD to iPhone ideální aplikací, která dokáže během dvou kliknutí myší začít s převodem video stop z DVD přímo do MP4 formátu určeného pro iPhone. Potěší možnost nastavit zvuk dabingu, stejně jako vypálení titulků přímo do videa. Osobně jsem s aplikací pokojen a mohu ji jen doporučit všem, kteří chtějí občas převádět DVD do iPhone.

Dnes nejčtenější

.