Zavřít reklamu

Na světe jich jsou miliony, nikdy nevíte kdy se jeden dostane až k vám. Budete tiše usínat v pohodlí vlastní postele, když v tom nepřítel. Svůj útok avizuje bzučením, které ježí chlupy na vašem těle. Již pomalu usínáte a snažíte se nereagovat, někteří však nelítostně vyskakují z postele, berou vše co mají po ruce a jdou do bitvy, zákeřné bitvy která v případě vašeho vítězství znamená červený flek na čerstvě vymalované zdi. Pokud jste první příklad a nereagujete, ráno vás vzbudí svědění které znamená, že jste posloužili jako potrava, potrava pro samičku komára. Tohoto příběhu jsem se příliš neobával až do chvíle, kdy mého kamaráda vývojáře z Damidev.com Dana Kindla nekousl komár v centru Prahy, který byl nakažen malárií a Dan tak skončil na několik týdnů v nemocnici.

Rozhodl jsem se tedy zakročit a použít tu nejtěžší zbraň ze všech. Zapomeňte na Raid, Biolit a cokoli dalšího co kromě komára zabije také miliony buněk ve vašich plících. Stáhněte si aplikaci Anti Mosquito a nasaďte tak zbraně 21. století. Aplikace dokáže z vašeho iPhone vyloudit unikátní vysokofrekvenční zvuk, který autoři nazývají Ultra Sound. Protože je na světe více než 3500 druhů komárů, obsahuje aplikace dokonce trojici těchto zvuků s tím, že samotní autoři doporučují vyzkoušet, jaký zvuk odpuzuje komáry ve vašem regionu. Zvuk je podobný tomu, který vydává píšťalka na přivolání psů. Osobně nedoporučuji přikládat iPhone k uchu, jelikož poté co jsme to sám vyzkoušel, mě asi dvě hodiny bolela hlava. Pokud však telefon položíte například na noční stolek, žádné nebezpečí nehrozí.

 

Tedy nehrozí nebezpečí vám, to jak dlouho dokáže reproduktor iPhone vydávat tento zvuk do doby než něj definitivně přijdete není zaručeno. Pro reprodukování frekvencí nad 20kHz se totiž již nepoužívají reproduktory, ale speciální záříče, které nemají klasickou membránu. Zdá se že Anti Mosquito skutečně funguje a skutečně komáři ani do osvětlené místnosti během nočních hodin nevletí. Aplikace je zdarma s tím, že funguje pouze pokud je spuštěna a zobrazuje reklamu. Za poplatek 0,79€ získáte možnost aplikaci vypnout do multi-taskingu s tím, že nadále funguje, navíc zmizí reklamní banner.

Dnes nejčtenější

.