Zavřít reklamu

Apple používá u svých počítačů MacBook Pro, MacBook Air a iMac LCD panely od dvojice výrobců. Prvním výrobcem je společnost Samsung, druhým pak LG. Samozřejmě oba panely splňují přísné standardy Applu a jedná se o skutečně kvalitní panely. Na druhou stranu však mnoho uživatelů poznamenalo, že zatím co displeje od Samsungu jsou nakonfigurovány téměř k dokonalosti, u displejů od LG může být s barevným profilem problém. Nejedná se o hardwarový problém, ale problém je v tom, že Apple dodává do každé počítačové řady jeden barevný profil (jeden pro MacBook Air, jeden pro MacBook Pro a jeden pro iMac), bez ohledu na to, zda konkrétní displej pochází od Samsungu nebo LG. Zatím co pro Samsung je tento profil vynikající, LG příliš nesvědčí a je lepší, když si vytvoříte vlastní profil.

Obecně platí, že pokud zjistíte LCD panel od společnosti LG, je vhodné provést konfiguraci displeje. Pokud zjistíte panel od Samsungu, můžete smaozřejmě displej nakonfigurovat také, ovšem pravděpodobně se nedočkáte až tak výrazné změny. Samozřejmě vša závisí od konkrétního počítače a jeho stáří. Otevřete Terminál (Applications – Utilities – Terminal) a vložte do něj následující příkaz.

  • ioreg -lw0 | grep IODisplayEDID | sed "/[^

Nyní stačí stisknout Enter a zobrazí se vám informace s kódovým označením LCD panelu, který váš počítač používá. Stačí zkopírovat toto označení do google.com a okamžitě zjistíte, od kterého výrobce displej pochází. Já jsem například po vygooglování zjistil, že panel v mém MacBook Pro je od společnosti LG. Na Google sice můžete najít barevné profily vytvořené speciálně pro konkrétní model MacBooku nebo iMac, instalaci však nedoporučuji z prostého důvodu. Každý jeden panel je mírně odlišný a investice 3-5 minut času do kalibrace displeje pomocí System Preferences, kterou si popíšeme v následujícím článku se jistě vyplatí.

display-lg

Dnes nejčtenější

.