Zavřít reklamu

Pokud se z jakéhokoli neznámého důvodu rozhodnete používat equalizér, máte dvě možnosti. Buď si jej nastavíte ve všech zařízeních zvlášť a nebo jej napevno nastavíte u všech svých alb a skladeb. Equalizér nastavený přímo v zařízení má hned dvě nevýhody. První je podle některých vývojářů zvýšená spotřeba baterie, pokud je equalizér nastaven v samotném zařízení. Tou druhou a mnohem důležitější je fakt, že jakmile nastavíte equalizér přímo v iOS nebo iTunes na PC/Mac, je nastaven pro vše co přehráváte. Jakmile nastavíte equalizér například na Rock, již iTunes nebo iOS zařízení nezajímá, zda zrovna přehrává Lil Wayna, Pink Floyd, Alicia Keys nebo Mariána Vargu, zkrátka vše přehrává s nastaveném pro Rock. Pokud však nastavíte pro každé album nebo dokonce pro každou skladbu equalizér zvlášť, automaticky se jeho nastavení v počítači, telefonu nebo tabletu změní při začátku každé skladby.

Pokud například nastavíte, aby se Rick Ross přehrával s nastavením pro Hip-Hop a Deep Purple s nastavením pro Rock, během přehrávání se vždy když dojde na řadu Rick Ross nebo Deep Purple změní nastavení equalizéru a skladba bude hrát s nastavením jaké jste si předem určili bez toho, aniž byste musel během každé písničky měnit nastavení v settings. Pokud nastavíte equalizér k dané skladbě v iTunes, přenese se toto nastavení automaticky do všech dalších zařízneí, se kterými skladbu synchronizujete a budou se dle nastavení řídit.

Pro změnu Equalizeru stačí vybrat danou skladbu nebo album a zvolit položku Get Info, kterou najdete v menu po stiskuntí pravého tlačítky. Následně vyberte záložku Options a zvolte Equalizer Preset. V nabídce vyberte požadované nastavení a stiskněte ok. Skladbě nebo albu je nyní na pevno nastaven daný equalizér, který se bude používat při jejím přehrávání v jakémkoli zařízení, které tuto možnost podporuje, tedy minimálně ve všech zařízení s iOS nebo iTunes. Na konec nezbývá než dodat, že použitím Equalizéru defakto degradujete snahu umělců a nahrávacích studií, které se snaží poskytnout vám zvuk přesně tak, jak jej hudebník nahrál a vytvořil. Poslech přesně podle představ umělců si tak poslechnete pouze s vypnutým equalizérem.

equalizer

Dnes nejčtenější

.