Zavřít reklamu

V minulých dnech jsme vás informovali o možném masovém využití slitiny LiquidMetal v budoucích produktech jablečného gigantu. Jako první zdroje často zmiňovali, že slitinu využije iPhone a později i MacBooky, realita je však taková, že nová slitina se v těchto zařízeních objeví za dva až čtyři roky. Alespoň to tvrdil v rozhovoru pro magazín Business Insider jeden z vynálezců revoluční slitiny Atakan Peker. Podle něj totiž Apple prozatím dokáže slitinu použít pro menší částí svých zařízení a masová produkce, která je nutná pro zařízení velikosti MacBooku je ještě stále otázkou budoucnosti. 

„Pokud uvážím velikost MacBooku, je nepravděpodobné, že již tato generace bude mít pouzdro z LiquidMetal. Slitina bude spíš použita na menší komponenty jako jsou klouby displeje, ale takovou velkou součástku jakou je UniBody šasi bude možno implentovat v příštích dvou až čtyřech letech.“ Tvrdí Peker.

Nicméně nevylučuje nasazení slitiny v budoucnosti. Podle něj totiž Apple dokáže využít výhody, které plynou z použití těchto slitin jako je zvýšená odolnost a také jejich jednoduchá tvárnost, což se bude hodit při vytváření dalších revolučních zařízení. Apple vlastní exkluzivní práva na použití slitiny od roku 2010, ale prozatím je využil jen na SIM eject tool v iPhone 3G.

Související články


Dnes nejčtenější

.