Zavřít reklamu

Do oficiálneho predstavenia novej generácie modelu iPhone ostáva ešte niekoľko mesiacov, no už sa začínajú prostredníctvom rôznych médií šíriť svetom informácie o jeho údajnej podobe, či použitom hardvéri. Otázkou však zostáva, nakoľko sú zdroje takýchto správ dôveryhodné a či sa nejedná len o špekulácie, predpoklady alebo zámernú dezinformáciu. Čo sa ale určite u ďalšej generácie modelu očakáva, je buď kompletná alebo drobná zmena dizajnu, ktorá by sa po dvoch rokoch predaja súčasných generácií iPhonu 4/4S, stopercentne zišla.

Najnovšie takéto zmeny v budúcom iPhone potvrdzuje aj známy server iLounge, ktorý tvrdí, že má spoľahlivé zdroje informujúce o re-dizajne nového modelu. Konkrétne sa uvádza, že nová generácia bude skutočne dlhšia a tenšia ako súčasný model. Dokonca sú vypísané aj približné rozmery ako dĺžka 125 mm, šírka 58,5 mm a hrúbka 7,4 mm. Z toho vyplýva, že šírka by mala byť totožná s iPhone 4S, no dĺžka je o 10 mm väčšia a naopak hrúbka o 2 mm menšia.

ilounge_iphone_5_taller

Zmeny by sa mali dotknúť aj zadného krytu, ktorého centrálna časť má byť tvorená z rovného kusu kovu. Taktiež by sa mali naplniť predpoklady o zmene veľkosti displeja zo súčasných 3,5, na 4 palce a na jeho ochranu sa má použiť špeciálne odolné sklo, známe pod označením Gorilla Glass 2. Či sa zmení aj rozlíšenie a celkový počet pixlov zdroj neuviedol, no potvrdil zmenšenie veľkosti Dock konektoru. Jeho rozmery a tvar majú byť podobné ako reproduktor na súčasnom iPhone 4/4S, no s polovičným počtom pinov než má súčasný dock konektor.

ilounge_iphone_5_thinner
ilounge_iphone_5_dock

Na záver treba pripomenúť že aj keď má server iLounge často správne informácie, nemusí to byť pravda aj v tomto prípade. Osobne si myslím že spomenuté dizajnové podrobnosti sa zdajú byť celkom reálne, avšak to čo mňa najviac zaujíma, je technická špecifikácia iPhonu 5. Predpokladám že práve hardvérová stránka, bude patriť medzi revolúciu v mobilnom priemysle. Preto očakávam použitie nového čispetu Apple A6 so štvorjadrovým procesorom, vylepšený viacjadrový grafický čip, operačnú pamäť s kapacitou 1GB a využitie novej technológie batérií, ktorá by zväčšila výdrž nového zariadenia. Tým by došlo nie len k výraznejšiemu zrýchleniu operačného systému iOS, ale aj jeho celkové zlepšenie a pridanie funkcií, ktoré vzhľadom na svoj slabší výkon nemôžu súčasné zariadenia obsahovať. Každopádne dôveryhodnosť jednotlivých zdrojov, si overíme až po oficiálnom predstavení nového iPhonu.

*Zdroj: iLounge

Dnes nejčtenější

.