Zavřít reklamu

Aplikace iWeb je jednou z aplikací iLife, u kterých se usuzuje, že ji Apple pravděpodobně vynechá z další generace balíčku multimediálních aplikací iLife. Upřímně toho totiž aplikace v dnešní době již nenabízí o mnoho víc, než dokáže poskytnout téměř kterákoli blogovací služba. Společně s rozmachem sociálních sítí a zjednodušením blogovacích služeb, které nyní dokáží využívat i začátečníci, ustupuje oblíbenost aplikace iWeb, která převážně sloužila pro osobní webové stránky. V iWebu by opravdu jen těžko někdo vytvářel firemní prezentaci nebo informační server.

Náš zdroj blízký společnosti Apple, který se věnuje testování některých aplikací pro iOS zařízení potvrdil, že Apple pracuje na iWebu pro iOS zařízení a již je dokonce ve fázi testování prvních verzí. iWeb je v pokročilé fázi vývoje a Apple by jej měl představit již během WWDC 2012, které proběhne za necelé dva měsíce. Apple by měl nabídnout zákazníkům nově v iCloudu službu iWeb Publishing, která byla součástí MobileMe a o kterou zákazníci 30. června 2012 současně s koncem MobileMe.com přijdou. Služba iWeb publishing umožňuje sdílení webových stránek vytvořených pomocí iWebu pod účtem MobileMe. Hlavní výhodou mobilní verze iWebu je podle našeho zdroje ještě vetší jednoduchost než v případě verze pro OS X. Uživatelé pravděpodobně vůbec nedostanou možnost zasahovat do zdrojového kódu, což verze pro stolní počítače umožnovala. Uživatel pouze umístí jednotlivé objekty na plochu samotné stránky a tyto objekty bude mít možnost upravit. Aplikace nabídne samozřejmě provázání s galerií camera roll a okamžitý upload na iCloud. iWeb pro iOS zařízení bude sloužit zejména pro tvorbu osobních webových stránek, které budou obsahovat fotografie a videa vytvořená pomocí mobilního telefonu iPhone, tabletu iPad nebo multimediálního přehrávače iPod touch.

Již téměř před rokem se objevila fotografie patentu, který se týká mobilní verze aplikace iWeb pro iOS zařízení. Nyní se však zdá, že se Apple blíží k závěru vývoje a mobilní verze iWebu by mohla být představena již na letošním WWDC 2012, tedy za necelé dva měsíce, kdy také skončí platnost služby MobileMe a s tím také služby iWeb Publishing.

iOS-iweb

Související články


Dnes nejčtenější

.