Zavřít reklamu

Značným nedostatkom štandardného internetového prehliadača Safari, ktorý sa stal súčasťou mobilného operačného systému iOS, je okrem chýbajúcej podpory Flash Playera aj nemožnosť sťahovať rôzne typy súborov z internetu. Samozrejme že sa takáto absencia dá riešiť rozšíreniami z Cydie, dostupnými po jailbreaku zariadenia. Pokiaľ ste však odporcom takéhoto zásahu do systému vášho iZariadenia, je pre vás jedinou možnosťou inštalácia niektorej z aplikácií tretích strán, nachádzajúcich sa oficiálne v App Store.

Medzi utility ponúkajúce uvedenú možnosť patrí aj iDownloader Pro, od známeho vývojárskeho týmu Apps2Be. Vyniká skvelými funkciami, ktoré spravia z vášho iPhonu, iPadu alebo iPodu touch, takmer klasický plnohodnotný počítač na sťahovanie akéhokoľvek typu súboru z rôznych svetových serverov. Takéto schopnosti mu umožňuje vlastný webový prehliadač, s podobnými funkciami ako má Safari.

IMG_0140

Do detailu prepracovaný Download Manager, je schopný s maximálnou dostupnou rýchlosťou sťahovať až 50 súborov súčasne. Podobne ako sme zvyknutý z klasických počítačov, sťahovanie sa nepreruší ani pri behu aplikácie na pozadí a taktiež je možné aj jeho prerušenie a následné obnovenie.

IMG_0142

Obrovskou výhodou iDownloader Pro je integrovaný multimediálny prehrávač, ktorý bez problémov umožňuje prehrať stiahnutú pieseň alebo video.  Podporované formáty sú mp3, wav, m4a, .mp4, .m4v, pdf, doc, xls, ppt, txt, html a rtf.

IMG_0144

Taktiež netreba zabudnúť na správcu súborov, ktorý je súčasťou aplikácie. Jeho najdôležitejšia funkcia je rozbaľovanie archívov ZIP a RAR, slúžiacich na komprimovanie súborov. Na premiestňovanie súborov do zložky slúži iTunes cez USB alebo Wi-Fi pripojenie. Dôležité je pripomenúť možnosť zálohy prostredníctvom služby iCloud a ochranu súborov heslom.

IMG_0146

Resumé

Počas testovania som si iDownloader Pro veľmi obľúbil. Hlavne kvôli tomu, že často potrebujem v rýchlosti stiahnuť rôzne súbory z internetu, ktoré sú zvyčajne zabalené v RAR alebo ZIP archívoch a táto aplikácia s tým nemá žiadny problém. Po dizajnovej stránke je veľmi prehľadná a aj napriek svojej cene atakujúcej dve eurá, sa jedná o najlepšiu voľbu vo svojej kategórii. Tým pádom hodnotím iDownloader Pro piatimi hviezdičkami a môžem ho odporučiť všetkým, ktorí jeho funkcie potrebujú.

Aplikáciu iDownloader Pro si môžete na iPhone, iPod touch a iPad stiahnuť z App Store za 1,59€ tu.


Dnes nejčtenější

.