Zavřít reklamu

Ako sme už informovali, spoločnosť Apple pred pár hodinami oficiálne oznámila dátum tohtoročnej Worldwide Developers Conference, ktorá sa bude konať medzi 11. až 15 júnom v Moscone Center, v San Franciscu. Dôležitosť takejto udalosti najlepšie vystihol predaj vstupeniek, ktoré sa aj napriek cene 1 599 dolárov vypredali už behom dvoch hodín. Oproti minulému roku sa tak jedná o výrazný rozdiel, keďže na WWDC 2011 boli vstupenky vyčerpané až v priebehu dvanástich hodín. Ide tak o ďalší dôkaz toho, že popularita zariadení od Applu nerastie len u zákazníkov, čo značia nedávno zverejnené predajné čísla. Ale hlavne medzi vývojármi programov a aplikácií, práve to je pre budúcnosť platforiem iOS a OS X veľmi dôležité, pretože bez nich by žiaden s týchto operačných systémov nebol na takej úrovni, akej je dnes.

Vráťme sa však ku tohtoročnej konferencii. Mnoho fanúšikov a aj samotných programátorov zaujíma, čím ich Apple v júni prekvapí. Takmer s určitosťou sa dá povedať že WWDC 2012 bude zmeraná hlavne na nové verzie oboch operačných systémov, vyvinutých spoločnosťou z Cupertina. Konkrétne sa bude jednať o OS X Mountain Lion, ktorej dostupnosť pre verejnosť sa predpokladá práve po tejto konferencii. Taktiež sa počíta aj s predstavením ďalších funkcií obsiahnutých v novom iOS 6, ktorého finálna verzia však bude k dispozícii, až po predstavení 6. generácie iPhonu.

wwdc_2012

Apple taktiež uviedol, že WWDC 2012 bude mať viac ako 100 technických seminárov s obrovským rozsahom špecifických tém, ktoré budú informovať o jeho najnovších technologických pokrokoch. Odbornú podporu pre účastníkov bude zabezpečovať cez 1000 plne kvalifikovaných inžinierov tejto spoločnosti.

Otázkou však zostáva predstavenie nového modelu iPhone, ktoré sa má podľa viacerých nemenovaných zdrojov uskutočniť práve 11. júna, teda v deň začatia konferencie. Je to však veľmi nepravdepodobné a to aj napríklad kvôli tomu, že súčasný model iPhone 4S by tým pádom bol na trhu len krátkych 8 mesiacov. Taktiež treba brať v úvahu časový harmonogram, ktorý zatiaľ dokazuje nasledovné mesiace, kedy by sa mali predstaviť nové generácie produktov od Applu: iPad v marci, OS X zariadenia v máji a iPhone/iPod touch v októbri alebo novembri.

Tu si môžeme všimnúť zaujímavú stratégiu, pretože vylepšené MacBooky predstavené v máji sú v období, kedy sa väčšina začínajúcich študentov rozhoduje pre kúpu notebooku potrebného na štúdium. Na druhej strane modely iPhone a iPod touch prídu na trh pár mesiacov pred vianočnými sviatkami, čím sa stanú ideálnym a atraktívnym darčekom. Či sa ale uvedené predpoklady naplnia, sa oficiálne dozvieme až za niekoľko mesiacov.

Dnes nejčtenější

.