Zavřít reklamu

Některé z nás mohou televizní reklamy znervózňovat a otravovat. To ovšem nic nemění na skutečnosti, že se jedná o velmi důležité odvětví. Firmy si jsou vědomy, že v době moderních technologií je nutné diváka (klienta) opravdu zaujmout. Bez kvalitního marketingu to dnes jednoduše nejde. Televize zůstává mediatypem, který má stále pravděpodobně největší dosah, byť jej o značnou míru vlivu připravil internet.

Televizní reklamy se dnes musely mnohému přizpůsobit. Snahou je, aby reklama nějakým způsobem okamžitě diváka upoutala. Výhodná je pro reklamu situace, kdy se stane natolik zajímavou, že je šířená pomocí samotných příjemců. Takovým případem je i reklama z roku 2011, která propaguje vůz společnosti Volkswagen. Video se prostřednictvím YouTube velice rychle rozšířilo a vzbuzovalo mezi příjemci pozitivní reakce, čemuž odpovídá i jeho hodnocení.

Tato reklama však nezískala nominaci na cenu Emmy. Vítězem z roku 2011 se stala respektovaná společnost Wieden+Kennedy, která připravila reklamu na automobil Chrysler. Spot nese název „Born of Fire“ a zahrál si v něm známý rapper Eminem. Dílo jednoznačně útočí na jistou loajalitu Američanů k jejich vlastním vozům. 

Na cenu Emmy však byly nominovány i další reklamy. Všechny pocházejí z dílen předních reklamních agentur. Jednu z nich známe velmi dobře i z českých obrazovek. Následující video představuje všech šest reklam, které získaly v roce 2011 nominaci. 

Dnes nejčtenější

.