Zavřít reklamu

Apple patří mezi společnosti, které dokázali vybudovat kompletní ekosystém kolem svých produktů. Nejedná se pouze o App Store, ale také o hardware, který mohou výrobci třetích stran vyrábět exkluzivně pro produkty Apple. Příkladem je společnost SwitchEasy, která okamžitě po vydání iPadu 3. generace představila pouzdro přímo pro tento model. Pouzdro Canvas je kompatibilní s iPadem třetí generace a díky podobnému designu také s iPadem 2. generace. Na míru je však šité opravdu třetí generaci iPadu, která do něj padne jako ulitá.

Canvas 3 je obal podobný originálnímu Apple iPad Case pro původní iPad. Kromě ochrany iPadu nabízí také možnost postavení iPadu do vertikální polohy, díky čemuž je možné sledovat filmy nebo při připojení Bluetooth klávesnice velmi pohodlně psát. Samotné pouzdro, ač se tak na první pohled může zdát, není vyrobeno z kůže, ale jeho přední stranu zdobí nylonový potah, který se však kůži velmi podobá.

Jako v bavlnce
Obal funguje stejně jako většina obalů pro iPad, vložíte do něj tablet a zkrátka jen zavřete. Přední část kryjííc obrazovku drži v pozici pouze díky kloubu, který je však dostatečně pevný na to, aby se nevzdalovala od displeje. Samotný iPad je chráněn ze všech stran a to velmi pečlivě. V případě, že chcete pouzdro používat jako stojánek, stačí odlepit suchý zip na spodní straně a dát iPad do žádoucí pozice.

Jako hlavní výhodu obalu vidím pevnost. Přece jen iPad je poměrně drahé zařízení, které chce každý chránit co nejlépe a když už si koupíte pouzdro, očekáváte že v něm tablet přežije minimálně metrový pád na zem. Ochranu samotného hliníkového těla iPadu tvoří silný plast, který obklopuje celá záda iPadu včetně boků. Plast byste pravděpodobně zlomili, ovšem museli byste na to vynaložit poměrně značnou dávku námahy, což svědčí o tom, že se jedná o skutečně robustní materiál a nebál bych se ani toho, že iPad dopadne na nějaký ostrý předmět. Plastové „korýtko“ zkrátka jen tak něco nezničí a iPad je v něm zcela v bezpečí. Plast však netvoří samotná záda obalu, ale je obalen již zmíněným nylonovým potahem silným zhruba 3mm. Přední část obalu, kryjící samotný displej tabletu je poměrně pevná, ovšem v porovnání s například Apple iPad Case, je o něco více ohebná, přesto bych se však proražení nebál, již to však není na pád z metru na ostrý kámen. Ten by patrně prorazil displej tabletu.

Jak je u luxusnějších pouzder zvykem, jsou samozřejmostí výřezy na jednotlivé tlačítka, fotoaparát a také konektory. Právě do těchto výřezů skvěle zapadají krytky konektorů, které jsou také v balení, o tom však až později. SwitchEasy Canvas 3 nabízí dokonce automatické zapnutí a vypnutí iPadu 3. generace při otevření a zavření obalu. Tuto funkci nepodporují dokonce ani první pouzdra Apple SmartCover, o to překvapivější a příjemnější je zjištění, že Canvas 3 displej nového iPadu rozsvítí a zhasne při každém otevření, respektive zavření.

Obsah balení

  • 1x Obal na The new iPad / iPad 2 SwitchEasy Canvas 3
  • 1x Ochranná folie na display
  • 2x Krytka na dock konektor
  • 2x Krytka na sluchátkový konektor
  • 1x Látková utěrka z mikrovlákna
  • 1x Stěrka pro uhlazení folie
iPad-3-obal
iPad-3-obal

Doplňky, které potěší
Osobně zbožňuju, když k věcem co si koupím dostanu nějaké doplňky, maličkosti co potěší. Dobře uznávám, asi ne každý je takový jako já, ovšem koho by nepotěšilo, že když si koupí obal na iPad, dostane rovnou krytky, hadřík a fólii. Obsahem balení je v případě SwitchEasy totiž kromě obalu na iPad také dvojice krytek do 3,5mm Jack konektoru, dvojice krytek do 30pin Dock konektoru, hadřík na utírání displeje a pevná fólie na display, ke které je samozřejmě dodávána také aplikační stěrka. Krytky konektorů navíc ladí s barvou obalu a dostanete vždy krytky, které se hodí ke konkrétnímu obalu. K čemu jsou takové krytky dobré se dočtete v tomto článku.

Fólie na displej je velmi pevná a jejím hlavním cílem je ochránit displej před poškrábáním, nemůžete od ni čekat zlepšení jasu displeje, zvýšení citlivosti displeje na dotek a další podobné nesmysli, které mnohdy slibují výrobci fólií. Nejedná se o žádnou špičku mezi fóliemi, ale je to rozhodně věc která potěší a zejména vám pomůže při rozhodování, zda si nějakou opravdu drahou a kvalitní fólii koupíte nebo se obejdete bez ni.

iPad-3-obal

Resumé
Pouzdro je velmi kvalitně zpracované a iPad jistě ochrání spolehlivě, přidanou hodnotu bych spíše než ve stojánku, který nabízí více výrobců ve svých pouzdrech viděl v přidaných krytkách, hadříku a fólii na display. Nevýhodou je značná váha pouzdra, která již tak poměrně těžký iPad udělá ještě těžším a v podstatě pocitově stejně těžkým jako je MacBook Air 11″. Canvas je poměrně luxusní pouzdro a pravděpodobně vás potěší cena, která u Českého prodejce odpovídá přímému přepočtu dolarové částky, za kterou se obal prodává na stránkách výrobce, na koruny. SwitchEasy Canvas 3 si můžete zakoupit v internetovém obchodě obaly-na-iphone.cz.

Dnes nejčtenější

.