Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Portál Radia.sk a Apptives uviedli aplikáciu radia.sk pre iPhone v októbri 2011. Od svojho uvedenia zaznamenala viac ako 18 000 stiahnutí. Toto číslo pritom neustále rastie. V rámci posledného update pre iOS prináša revolučnú novinku. Tá je zameraná na spôsob výberu rozhlasových staníc. Stačí po zakúpení rozšírenej funkcie radio flow telefón otočiť do vodorovnej polohy a hudbu si vyberiete po vzore iPodu cez artwork k práve prehrávanej skladbe.

Aplikácia radia.sk je naďalej bezplatná v pôvodnej funkcionalite, teraz navyše s rozšíreným počtom rádií. Pre záujemcov o nový spôsob výberu staníc, ktorý je postavený na práve hranej skladbe, je funkcia radio flow dostupná ako in-app purchase za symbolických 1.59 eur. Obaly (covers) k jednotlivým skladbám sa aktualizujú priebežne. Tento spôsob výberu rádia je postavený primárne na tom, čo sa práve hrá. Používateľ sa tak nerozhoduje primárne podľa názvu stanice, rozhoduje hraná skladba.Oproti aplikáciám na streamovanie rádií pre iOS, ktoré boli uvedené v app store skôr, ponúka niekoľko jedinečných výhod. Zoznam streamov a domácich staníc je neustále aktualizovaný. Aplikácia si updatuje streamy pri spustení z webu radia.sk, ktorý mapuje dianie na domácom rozhlasovom trhu. Vďaka využívaniu aktuálnej GPS polohy aplikácia u FM staníc zobrazuje frekvenciu najbližšieho vysielača. Výhodou je prehrávanie všetkých staníc dostupných na domácom trhu s kompatibilným streamom. Ďalším plusom je zobrazovanie práve hranej skladby u väčšiny staníc a spomenutá funkcia radio flow. Aplikácia zároveň inteligentne detekuje spôsob pripojenia iOS zariadenia do siete. Pri prehrávaní cez GSM sieť automaticky volí nižšiu kvalitu streamu a šetrí dáta užívateľa. Pri wi-fi pripojení vyberá stream s najvyššou kvalitou.

 

Aplikáciu Radia.sk si teraz môžu vychutnať aj majitelia smartfónov s Androidom
Novinkou je aj verzia pre operačný systém Android. Po prípravách a testovaní je dostupná v Google Play. Má rovnaký dizajn a rovnakoú funkcionalitu ako verzia pre iOS (s výnimkou módu radio flow). Stiahnuť si ju môžete zadarmo TU.

Zaujímavé sú štatistiky o využívaní aplikácie radia.sk. Používatelia smartfónov tvoria samostatnú skupinu v rámci populácie. Ako dlho počúvajú rozhlasové stanice? Ktoré sú ich najobľúbenejšie? Nakoľko to korešponduje s prieskumom počúvanosti MML-TGI, ktorý sa robí na celej populácii? Pozrite si základnú štatistiku.

  • cez aplikáciu radia.sk sa stanice počúvali dokopy viac ako 200 000 hodín

Rebríček 5 najpočúvanejších staníc cez aplikáciu radia.sk:
1. Fun Rádio
2. Europa 2
3. Rádio Expres
4. Rádio Slovensko
5. Rádio Viva

Aplikáciu radia.sk je možné stiahnuť z iTunes storeGoogle Play. Radia.sk sa o priazeň bude uchádzať aj v súťaži Apps Rulezz.

O Radia.sk
Stránka RADIA.SK funguje od apríla 1999. Zameriava sa najmä na poskytovanie informácií o slovenských rozhlasových staniciach. Čitateľom prináša nielen novinky z domova a zaujímavosti zo sveta, ale približuje aj ďalšiu problematiku okolo rozhlasového vysielania. Snahou stránok je pomocou špeciálne navrhnutých rubrík poskytovať ucelený obraz rozhlasovej scény rôznym skupinám návštevníkov. RADIA.SK – čitateľný éter.

O Apptives
Skupina Apptives sa sformovala pri Fakulte informatiky a informačných technológií a jej členovia sa venujú tvorbe komerčných aj nekomerčných aplikácií pre mobilné zariadenia. Apptives stojí za projektom iTransit, ktorý umožňuje používateľom iPhone telefónov a mobilných telefónov s operačným systémom Android a Symbian prístup k informáciam o cestovných poriadkoch MHD v Bratislave. Projekt získal veľký ohlas, na prvej slovenskej súťaži mobilných aplikácií Apps Rulezz 2011 získal prvé miesta v oboch kategóriach, v ktorých bol nominovaný.

Dnes nejčtenější

.