Zavřít reklamu

Twitterem v neděli prolétl zajímavý tweet od bývalého inženýra Applu Michaela Margolise, podle kterého současné uživatelské rozhraní nové Apple TV bylo “smeteno ze stolu” Stevem Jobsem již před pěti lety. Podle něj v dnešní době chybí v Applu člověk, který umí říci ne špatnému designu, jako to zvládal Steve Jobs, který zemřel v říjnu loňského roku. Nové rozhraní se setkalo s poněkud rozporuplnými reakcemi, podle některých je  nový design špatný, podle jiných dláždí cestu pro budoucí aplikace pro Apple TV. Margolis si však později uvědomil možné dopady svého tvrzení a pokusil se je uvést na pravou míru. Vysvětlení svých tvrzení poskytl serverům Tech Crunch a TheNextWeb.

 “Nové UI by nemělo být pro každého překvapením. Je zcela očividné, že se v Applu pokouší vše přiblížit velmi populárním iOS produktům– počínaje Lionem a konče Mountain Lionem, který oba systémy přiblíží ještě vice. Aby bylo jasno, on (myšleno Steve Jobs) nesnášel původní mřížkové rozložení. Tohle ale bylo v době, kdy iPhone ještě nebyl tolik populární a iPad ještě neexistoval. Vzhledem k tomu, že je iPad mnohem populárnější než Apple TV, je logickým krokem migrace částí jeho UI na Apple TV, i když nemusí některým uživatelům vyhovovat.” Řekl Margolis pro TheNextWeb.

apple_tv_2012

V podobném duchu se neslo i prohlášení pro TechCrunch. “To, že Steve zamítl design před pěti lety, není nic významného. Byl velmi dobře známý svým zvykem zamítat nápady a později je ukázat znovu, ale s určitými vylepšeními. A to byla jeho velmi důležitá vlastnost. Jednou z mých nejoblíbenějších částí práce pro Apple bylo vědomí, že SJ říká “ne” na všechno i když se mu to později bude líbit, bude si to obhajovat a eventuálně to i představí na podiu. Díky se zaměstnanci Applu mohli neustále sebezdokonalovat.“

Nová Apple TV byla představena spolu s třetí generací tabletů iPad a nabízí podporu 1080p videa. Kromě vyššího rozlišení dostala i přepracované uživatelské rozhraní, které získali v softwarovém update i majitelé druhé generace. Původní Apple TV byla představena v roce 2007, stejně jako první iPhone.

*Zdroj: Mac Rumors

Dnes nejčtenější

.