Zavřít reklamu

Podrobné špecifikácie nové iPadu, sme už v našich článkoch mnohokrát spomínali. Jeho podstatne vyšší grafický výkon oproti predchodcovi, mu zabezpečuje hlavne plynulý beh aplikácii na displeji s nadštandardne vysokým rozlíšením. Taktiež netreba zabudnúť na podporu 4G LTE sietí, na ktoré sa však pripojíte len na území USA a Kanady. Veľa technických nadšencov ale zaujímalo, ako Apple dokázal dať zase o niečo výkonnejší hardvér do obalu, ktorý je takmer identický s predošlou generáciou. Odpoveď na tieto otázky poskytol známy server iFixit, ktorý na svojej stránke uverejnil snímky a postupné kroky pri rozoberaní nového iPadu.

Na úvod ešte raz pripomenieme presné technické špecifikácie tejto novinky:

  • Dvojjadrový procesor Apple A5X
  • 9,7 palcový LCD Retina displej s LED podsvietením a rozlíšením 2048×1536 pixlov
  • Štvorjadrový grafický čip PowerVR SGX MP4+
  • 16,32 alebo 64GB flash pamäť
  • 5 megapixlová zadná kamera

Po odstránení všetkých skrutiek, je možné vybrať displej s 264 obrazovými bodmi na palec a neuveriteľným počtom pixlov, konkrétne 3,145,728. Modelové číslo na zadnej strane obrazovky naznačuje, že jeho výrobcom je spoločnosť Samsung.

sdas

Konektor, ktorým sa displej pripája na dosku je od iPadu 2 odlišný, z čoho vyplýva vzájomná nekompatibilita.

eYasxr1Y6AiEBsPg

Odstránenie všetkých konektorov a skrutiek na logickej doske, umožní jej bezpečné vybratie.

kGSksJ1WmOyvZLBe

Po odobratí EMI krytiek zo súčiastok na logickej doske, je k dispozícii pohľad na nezverejnené súčiastky nového iPadu. V nižšie uvedených čipoch sa nachádza aj Broadcom s označením BCM4330, ktorý podporuje Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, MAC/Baseband/Bluetooth 4.0+HS a FM príjem.

as
asd

Nakoniec v  plnej svojej kráse čipset A5X, obsahujúci dvojjadrový procesor, štvorjadrový grafický čip a 1GB RAM.

LNplMadPV3N4v1ec

 

*Zdroj: iFixit

Dnes nejčtenější

.