Zavřít reklamu

Mobilný operačný systém od spoločnosti Apple, známy pod skratkou iOS, umožňuje vývojárom obrovské možnosti pri vytváraní nie len aplikácií, ale predovšetkým hier. Na druhej strane sú vo všeobecnosti všetky mobilné zariadenia, ideálnymi platformami na znovuzrodenie starších počítačových hier. Pred pár dňami, sa toto isté stalo aj slávnej českej hre s názvom Horké Léto 2, ktorá bola pôvodne vydaná v roku 1999 pre platformu Windows. V tej dobe sa jednalo o pokračovanie veľmi úspešného prechádzajúceho dielu Horké Léto, z roku 1998.

V súčasnosti je už rok 2012 a vývojárska spoločnosť IDEA Games sa rozhodla, po trinásťročnom odstupe, vdýchnuť tejto slávnej českej hre naspäť život. Tým pádom, sa už niekoľko dní môžeme v App Store stretnúť s hrou, ktorá opäť nesie názov Horké Léto 2. Ide o kompletne prepracovanú verziu a ovládanie je plne prispôsobené iOS platforme. Mimoriadne vtipný dabing, si zobral na starosti známy český humorista Zdeněk Izer.

IMG_0197

Dej bude fanúšikom tejto adventúry dôverne známy. Na úvod vás čaká päťminútový príbeh, ktorý vás oboznámi s vašou úlohou. Hlavný hrdina je Honza Majer, ktorý pomáha indiánskemu kmeňu Hatanapalatov riešiť ich problémy. Dôležité je spomenúť, že hra je k dispozícii zadarmo, no ide len o približne polhodinku hrania a ak budete chcieť pokračovať ďalej, musíte si zaplatiť 1,59€. Grafická stránka je na veľmi vysokej úrovni, aj keď na displeji iPhonu 4 mi pripadá neostrá. No neviem posúdiť či je to absenciou Retina rozlíšenia, alebo textúry majú zámerne takýto vzhľad.

IMG_0196
IMG_0198

Resumé
Návrat Horkého Léta 2 v podobe iOS aplikácie, sa skutočne vydaril. Osobne ma dej zaujal a hra ma dokázala bez problémov zabaviť. Taktiež netreba zabudnúť na perfektne dabované dialógy, ktoré neraz rozosmejú. Tým pádom môžem Horké Léto 2 len vrelo odporučiť a jeho vyskúšanie určite stojí za to.

  • Hru Horké Léto 2 si môžete na iPhone 3G, 3GS, 4 a 4S zadarmo stiahnuť z App Store tu.
  • Hru Horké Léto 2 si môžete na iPad 1, 2 zadarmo stiahnuť z App Store tu.

Dnes nejčtenější

.